JAS-bloggen
Intervjuer

Kritisk till upplägget i A-gruppen: ”En plats är ju förhandsbokad varje år”

Ett av fjolårets starka inslag var Team Thorengruppen på killsidan där vi nu gör ett nedslag inför stundande säsong.

Man kunde in till den sista omgången pressa RIG där man just då möttes och delade på poängen. Tre poäng där hade inneburit en serieseger. Att man skulle vara så starka var dock inget som överraskade enligt dem själva. – Vi kände själva att vi var riktigt bra! Vi hade en treårsplan med 01:orna i spetsen. Första året var vi en slagpåse andra året kröp vi upp på övre halvan och sista året med 01:orna visste vi att vi hade en riktigt bra chans! Vi startade lite knackigt, men laget blev bättre och bättre ju längre säsongen gick. Så det är klart att besvikelsen var enorm då säsongen avbröts. Vi kände verkligen att vi hade goda chanser att gå riktigt långt, säger lagets tränare Patrik Bodén till bloggen.

Poängen innebar alltså en andraplats med en poäng upp till RIG. Ett RIG som allt som oftast vinner gruppen vilket ibland skapar en diskussion om deras vara eller icke vara ett klubblag. Bodén gillar utmaningen, men ser även en negativ touch i det hela. – Tycker personligen att det är riktigt kul och motiverande att ha dom i serien, man får ju verkligen en bra måttsticka på det som sker. Däremot är det synd för lagen i grupp A att en plats till slutspelet är ”förhandsbokad” varje år. Året före t.e.x gick endast två lag vidare från grupp A, vilket gör att striden om andra platsen blir enormt hård, så varje match spelas med kniven mot strupen. Och då matcherna spelas 3x20min rullande tid (idiotiskt) så är det lätt hänt att lagen går hårt på få spelare.

Som Bodén nämnde ovan så hade man ju en 01-kull som var stark och som låg till grund för framgången bland annat. Nu försvinner alltså dessa vilket självklart är tuffa avbräck. – Nämner framförallt tre lirare som blir svåra att ersätta. Oliver Bodén, Axel Hjälm och Marcus Eliasson. Tre killar som hela tiden är förebilder och ger allt på träning och matcher, tar även ett defensivt ansvar trots att dom producerar massor av poäng framåt i varje match!

På pluskontot finns dock en stark värvning i Hugo Bertilsson född 2003 från Dalen samt att ett gäng yngre duktiga killar från Umeå City kommer spela i Thorengruppen. – Med framgång i föreningen så blir det nästan ett självspelande piano. Umeå City och Thorengruppen kör i år igång med ett samarbete, Umeå City bedriver breddidrott och Thorengruppen tar hand om dom som verkligen vill satsa.

Om vi ser till er JAS-grupp så har den ju ett snarlikt utseende med fjolårets. Tror du att den kommer sluta på samma sätt eller får vi se några förändringar i tabellen?

– Som vanligt blir det svårt att rubba RIG:et men bakom blir det nog en hård fight framför allt mellan Dalen, Gamla Stan och Thorengruppen.

Fram tills seriestart, hur kommer ni förbereda er för att vara optimalt redo?

– Det är inte helt lätt att vara optimal då JAS-laget är ett match lag med spelare från olika lag. Och tyvärr så har ju planerade cuper blivit inställda så vi får ta enskilda träningsmatcher för att finslipa formen. Stommen av JAS-laget tränar sommarträning med division 1 och SSL laget som kör riktigt riktigt hård sommarträning, så killarna kommer garanterat att vara i toppform fysiskt.

Om du skulle få lyfta fram en spelare som kan få ett genombrott hos er, vem skulle det kunna vara?  – Vi har ett flertal riktigt duktiga 02:or som lirat lite i skymundan av 01:orna. Måste jag nämna någon så nämner jag Erik Engman Brink, en av Sveriges snabbaste spelare! En center som jobbar över hela banan och när han får till det lilla sista framåt då kommer han att gå väldigt långt! (Han borde ha varit given i landslagssammanhang). Nämner även Elliott Forsberg en kvick teknisk rightare med ett ruggigt skott. Hoppas verkligen han kliver fram i år då blir det väldigt jobbigt för motståndarmålvakterna!

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar