JAS-bloggen
Intervjuer

Störde förhandsfavoriten länge: ”Små misstag gjorde att vi föll”

Under helgen avgjordes DJ-Invitational i Stockholm där vi nu i ett par olika intervjuer ska ge er lite återblickar.

Ett av lagen som deltog var FBC Lerum. Ett Lerum som innehade en fjärdeplats när säsongen bröts, men som vid seger i säsongens sista match och medflyt i övriga resultat hade kunna nypa en förstaplats faktiskt. – Under säsongen har vi haft en go känsla som vi har kunnat använda oss av men såklart innehöll den både bra och dåliga matcher, säger Lerums Ida Hawerman till bloggen.

Även om cupen låg tidigt så hade Lerum startat sin inomhussäsong tidigt jämfört med flera andra lag. – Jag tycker vi hann förbereda oss väl då vi började träna tre veckor innan turneringen med tuffa pass som innehöll mycket matchspel.

Lerum hamnade i A-gruppen tillsammans med RIG, Pixbo och Bele Barkarby. – Mycket tuff grupp men jag är väldigt nöjd med vår prestationen. Motståndarna gav oss såklart hårda matcher, precis som väntat men vi spelade vårt bästa.

Man slog Pixbo med 3-1, Bele med 3-2 innan man föll i sista gruppspelsmatchen mot RIG med 0-4. – Vår första match mot Pixbo var en väldigt intensiv och tuff match där vi presterade med ett mycket bra försvar. 

– Andra matchen mot Bele kändes stabil från vår sida. Matchen var jämn men det kändes som vi hade det ändå.

– Vår sista gruppspelsmatch var tuff och vi hade det inte lika lätt att hålla ihop försvaret.

Det blev en andraplats vilket ledde till att man stötte på Åkersberga i kvartsfinalen, ett av de topptippade lagen. Lerum hade länge en ledning, innan Åkersberga med Hanna Nordstrand i spetsen kunde vända matchen och vinna med 6-4. – Små misstag i försvaret gjorde att vi föll. Synd var att vi inte kunde lära oss av våra små misstag.

Det var dock inte slut där utan det väntade placeringsmatcher under söndagen – först ut var mot Sirius där man förlorade med 2-1 innan man i sista matchen slog Sundsvall med 3-1 och därmed tog en sjundeplats. – Jag tyckte vi laddade om hyfsat bra till dessa matcher, men det var såklart svårt efter lördagens förlust. Men vi tar med oss en bra känsla av hur vi kan klara av mycket tillsammans.

En sjundeplats alltså och Lerum kommer precis som förra säsongen spela i F-gruppen med ett snarlikt motstånd. – Tror våra chanser är skapliga. Genom att jobba hårt på träningar och matcher ska vi nog kunna göra en likvärdig säsong.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar