JAS-bloggen
Intervjuer

Nära slå dubbla favoriter: ”Orkade inte riktigt få farten och energin”

Vi hämtar ytterligare en intervju från helgens DJ-invitational och denna gången från en silvermedaljör.

Denna gången är det Hovslätt vi fokuserar på, laget som innehade förstaplatsen i F-gruppen i våras och förmodligen hade säkrat den i sista omgången via en vinst mot Jönköpings IK. Ett lag i fin form och med fina förberedelser. – Vi har vi förberett oss för cupen hela säsongen för att kunna ta oss så långt som möjligt. Varje match vi spelat har varit lika viktig. Under uppehållet har vi hållit igång med en stark försäsong men med klubba och boll har vi har däremot bara haft ett innebandypass tillsammans inför cupen nu efter uppehållet. Som förberedelse låg fokuset på att spela ihop oss i våra kedjor och få känna på lite klubba och boll igen, säger Hillevi Pantzar till bloggen.

Hovslätt spelade i C-gruppen där man ställdes mot Täby, Sundsvall och GS86. – Vi visste att vi hamnat i en jämn och tuff grupp med tre riktigt bra lag då vi mött GS86 i början av säsongen och Täby FC under cuper i slutspelsmatcher. Dock hade vi ingen aning om hur Sundsvall IBF var men om vi ville ta en plats till kvartsfinalen visste vi att vi behövde ge allt.

I gruppspelet stannade man på blygsamma fyra poäng – vinst mot GS, förlust mot Sundsvall för att avsluta med ett kryss mot Täby. – Jag tycker att under gruppspels matcherna lyckades vi aldrig riktigt nå våran topp prestation. Vi gjorde ett bra jobb i första matchen mot GS86. Det såg inte ut som vi på planen fick till vårt spel ordentligt då dom pressade oss väldigt högt, men jag tycker ändå att vi lyckades bra för att inte ha spelat på ett tag som trots allt ledde till en seger vilket var väldigt skönt att inleda cupen med.

– Andra matchen kan jag tala för hela laget att vi började med att underskatta Sundsvall IBF då vi inte riktigt var på hugget i våra passningar, att följa med våran spelare eller i våra avslut. Den matchen slutade tyvärr med en 2-1 förlust.

– När vi mötte Täby FC började vi få igång ett mycket bättre spel än vad vi haft de tidigare två matcherna. Vi kommer inte riktigt till lika många avslut, men sätter våra chanser mycket mer och började spela runt och rulla boll på ett sätt vi är vana vid att se. Matchen slutade 3-3 med en bra kämparinsats från hela laget, men då trodde vi dock att det var över o vi skulle åka ut.  Det visade sig att alla lagen vann en, förlorade en och kryssade en match vilket lämnade alla på 0. Vi tog en förstaplats i gruppen på målskillnad med flest gjorde mål vilket var väldigt skönt.

Gruppsegern gjorde att man lottades mot en trea vilket på nytt blev Sundsvall, laget man förlorade mot i gruppspelet. Denna gången lyckades man dock vinna istället med 2-1. – Vi var ute efter revansch denna matchen. Vi spelade inte på topp första matchen mot dom i gruppspelet och vi ville inte åka ut på att inte ha spelat bra så det ville vi ändra på. Man såg på hela laget att vi hade mycket mer energi och var riktigt taggade under uppvärmningen innan matchen. Vi kom till matchen med inställningen om att vi skulle vinna vilket vi gjorde. Det var en riktigt jämn och tuff match där hela vårat lag kämpade för varandra, vi täckte skott och gav allt på planen. Vi fick in ett tidigt mål och höll 1-0 ända in på sista perioden då vi lyckades få in 2-0. Kort där efter blev det 2-1 men, slutade så med en riktigt bra laginsats från hela laget som jag tror nyckeln var till vinsten denna matchen. Vi gav aldrig upp utan fortsatte att kämpa hela vägen in till slutet.

Vinsten innebar att man i semin skulle möta ett av de topptippade lagen, Åkersberga som hade haft det oväntat tufft i sin kvartsfinal mot Lerum. Hovslätt lämnade dock ett styrkebesked och vann med 4-2. – Tidigare på året hade vårat lag mött Åkersberga i Gothia cup med en förlust i gruppspel och i final, så som tidigare match var vi ute efter revansch. Åkersberga var tippade till finalen och att vara favoriterna under denna cupen och att kunna slå ut ett sådant lag är den bästa känslan. Man såg på hela laget under uppvärmningen att vi var redo för denna matchen vilket också visades ute på planen. Jag tror att våran energi och kämpaglöd för varandra denna matchen ger oss segern då vi verkligen ger allt på planen in till det sista, att vi tar ut all energi vi har kvar för att kunna slå Åkersberga. Man märker de sista minutrarna hur hela våran bänk står upp och hejar på de som är inne och kämpar när de täcker skotten, tar räddningarna och ger allt ute på planen för att ta ifrån Åkersberga en finalplats.

Om Åkersberga var en av favoriterna så var RIG den andra. Och det var just RIG som väntade i finalen som hade övertygat och slagit Täby med hela 10-1 i sin semifinal. Även om Hovslätt stod för ett tappert försök så orkade man aldrig hela vägen och förlorade med 3-1. – Helt ärligt tror jag på att vi kunnat ta en seger mot RIG om vi hade varit lite hårdare i första perioden som slutade 2-0 till dom. Resterande tid av matchen blev det bara 1-1 då vi var mycket mer ordentliga i vårat spel, men samtidigt som vi ville vinna denna matchen så märkte man på laget att vi gav all vår energi på matchen mot ett tufft Åkersberga. Vi orkade inte riktigt få den farten eller energin som vi hade i semi tyvärr vilket jag tror var anledningen till denna förlust. Om vi spelat som mot Åkersberga tror jag att vi kunnat ta en seger denna matchen också.

Ni hade ju ganska många 02:er med och nu till hösten är det ju 03-er som är äldst. Vad tror du om era chanser att prestera bra igen? – Det är svårt att säga då vi alltid varit ett 02-03 lag och bara mött äldre eller för mestadels 02:er. Vi får en hel del nya spelare denna säsongen underifrån som vi inte har haft tiden att spela ihop oss med än vilket gör det svårt att veta vilken nivå vi ligger på. Sen ändras lagen mycket varje år när det gäller JAS så det är svårt att veta hur denna säsongen kommer bli. Men jag tror att bara om vi lägger ner tiden och ger allt så ska vi kunna prestera bra detta året också.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar