JAS-bloggen
Intervjuer

Knep bronspeng i kampen om Stockholm: ”Täby kändes loja”

Åkersberga var en av de arrangerade föreningarna under helgens DJ-invitational och spelade som hemmalag.

Man var även ett av lagen som många på förhand såg som en given toppkandidat vilket medförde en del press. – Ja vi kände av pressen, inget vi inte kunde hantera men eftersom vi inte var så förberedda spelmässigt så tog de hårdare på oss än vad vi trodde, säger Hanna Nordstrand till bloggen.

Åkersberga är ett av lagen med mycket 02:er som var högst delaktiga i de tidigare framgångarna, även om men nu i helgen hade med en hel del yngre spelare och även ett par nyförvärv i bland annat intressanta duon Alva Filander och Fredrik Dohlwtiz. – Truppen inför DJ invitational anser jag vara nästan lika stark som vårens trupp. Det kommer dock bli en stor skillnad inför kommande säsong då vi ifjol, hade nästan 75% med 02:or i laget. Nu blir det ett nästan helt nytt lag till kommande JAS säsong. Vi kommer inte bli lika breda i truppen som ifjol när vi hade en extremt stark trupp men och andra sidan har vi fått in några riktigt starka tjejer som jag vet kommer utvecklas och börja överraska.

Man kunde vinna sin grupp med tre raka segrar där man slog Landvetter, Sirius och Falun. – Det var tre tuffa motståndare. Vi börjar svagt mot Landvetter, men lyckas vinna med ren ”vilja”. Mot Falun och Sirius spelar vi klart bättre och vinner båda matcherna rättvist.

Kvartsfinal blev det mot Lerum där man länge var i underläge innan vändningen kom. Nordstrand var själv högst delaktig i vändningen med flertalet mål och assist. – Vi börjar matchen svagt och är för passiva i försvarspelet och slarviga i passningarna. Jag tycker vi skärper till oss efter period ett som var direkt dålig från vår sida.  När passningarna väl börjar sitta efter marken och på bladet så får vi upp bra rull i deras zon och till slut kommer lägena.

I semifinalen väntade Hovslätt, ett lag man mött flera gånger tidigare i bland annat Gothia. – Vi tänkte att det kommer se ut som tidigare. Vi äger boll och dom kontrar.  Men vår andra period är direkt usel, där förlorar vi matchen, det håller inte på denna nivå att bjuda motståndarna på tremåls försprång hela tiden. Det går inte vända varje gång och denna gång fick vi inte in bollarna på deras målvakt som var grym i denna match.

Vad tycker du ni saknar för att rå på Hovslätt i den matchen?

– Vi saknade i den matchen som i flera andra stabiliteten som vi hade i våras. Vi förlorad varje 50/50 duell, vi tog inte vara på våra chanser vilket gjorde att vi fick en för brant uppförsbacke.  Vi hade dippar i våras också, men aldrig så att vi kom efter med tre bollar.

Det blev därmed en match om tredjepris mot Stockholmskonkurrenten Täby. En match man vann med 8-5 och visade vilket som ska vara det ledande laget i staden. – Det tycker jag definitivt att vi visade. Täby kändes loja och vi vet att dom brukar vara bättre än det dom visade i den matchen. Så vid ställningen 4-0 tappade vi fokus ett tag och bjöd in Täby i matchen igen, lite onödigt, men trötta hjärnor och ben gjorde nog sitt också.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar