JAS-bloggen
Intervjuer

Följer lagkamraters fotspår: ”De har visat intresse förut”

Jag satt och skissade på potentiella bomber som skulle kunna brisera inför augustis början och som ett brev på posten så kom en av dem här i förra veckan.

Det är Nykvarns framstående Edward Ceder som gör samma byte som flera andra lagkamrater gjorde under föregående säsong. Han tar klivet till Strängnäs. – Strängnäs har visat intresse förut och jag har även varit intresserad. Men förra säsongen var inte en toppen säsong så det var dags för förändring kände jag. Jag studerar även i Strängnäs och därmed smidigt. JAS-laget i år i Strängnäs blir väldigt bra tror jag, så därmed känns det väldigt kul att kunna strida på topp i mitt sista jas-år, säger Ceder till bloggen.

Ceder har en säsong förra året som kan beskrivas som turbulent – både för egen del och lagmässigt. – Förra säsongen var väl varken min eller lagets säsong. Personligen hade jag kanske min tuffaste säsong där jag hade körtelfeber under nästan hela hösten, och därmed blev det inte många matcher för min del. Vi tappade både tränare och spelare i laget och det var ju också tufft. Men sedan kom vi igång i slutet och lyckades ändå avsluta säsong ganska bra. Men det var ju inte alls som vi tänkt oss innan säsongen.

Fanns det fler alternativ i bilden än Strängnäs eller Nykvarn?

-Såklart var ju Nykvarn ett alternativ, sen fanns det nåt mer, men Strängnäs kändes bäst.

Utöver sitt JAS-lag så tillhör ju Strängnäs A-lag toppen av Allsvenskan samt att man har sitt andralag i Sörmlands division 2-serie. JAS-laget kommer vara prio till en början. – Till en början ska jag försöka hitta lusten för innebandyn efter förra säsongen. Så kommer börja med jas-laget men vi får se vad som händer sen!

Inte helt oväntat så lottades Strängnäs och Nykvarn in i samma serie, tillsammans med ett par andra tuffa lag. Det blir alltså dels ett kärt återseende, samt en tuff utmaning överlag. – Att möta Nykvarn kommer ju bli speciellt, har spelat där hela min karriär så det kommer nog kännas konstigt men kul! Gruppen tycker jag på förhand ser rolig och tuff ut. Finns några vassa lag så jag tror det blir en jämn grupp. Men jag tror på oss inför kommande säsong!

Vad känner du spontant att du vill bidra med?

– Är ju inne i sista jas-året nu så vill ju bidra med lite rutin, bra surr och bra slit. Sedan nån kasse tror jag ska gå in också.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar