JAS-bloggen
Intervjuer

Nytt äventyr väntar – men annorlunda försäsong: ”Pragresan är svår att slå”

Vi är halvvägs in i sommaren dryg och höstens äventyr för de nya RIG:arna börja närma sig med stormsteg. En av dem som sak flytta upp är Sakarias Ulriksson.

Ulriksson som tillvardags är bosatt i Uppsala och som spelat med Sirius är mitt i pågående förberedelser rent fysiskt. – Sommarträningen har fungerat bra, har kört på hårt. Tränat både själv och med Sirius men just nu tränar jag bara själv då Sirius har egen träning. Upplägget har väl varit att köra tre pass i veckan där jag springer och två pass på gymmet, säger Ulriksson till bloggen.

För RIG:arna blir det ju alltid lite extra speciellt då man inte kan genomföra försäsongen med sitt nya lag och känna de nya lagkamraterna. – Jag ser väl det som en negativ grej då jag hellre tränar i grupp än själv och så hade det varit roligt att lära känna dom nya grabbarna, men samtidigt så tror jag att det skulle bli svårt att genomföra det när alla bor på olika ställen under sommarlovet.

Beskedet kom ju under våren, men sedan dess har Ulriksson inte lagt fokus på något speciellt utöver just fysen. – Inte något speciellt. Har försökt att träna och utveckla allt egentligen men kanske har lagt en lite extra vikt vid styrketräningen då jag känner att det är de jag behöver mest inför säsongen.

Med tanke på rådande omständigheter i Sverige och runtom i världen så kommer RIG denna sommaren inte åka till Prag och spela. Istället blir det uppladdning på hemmaplan med bland annat ett träningsläger på Visby. – Innebandy mässigt ser jag vår resa på hemmaplan som en fördel för att jag tror det blir tuffare motstånd där vi bara kommer möta bra lag. Men själva Pragresan vet jag är svår att slå så det är väl lite tråkigt att den inte blir av.

JAS-grupperna är ju presenterade. Eran en ganska klassisk sådan, vad säger du om den?

  • Om jag ska vara ärlig har jag knappt någon koll på lagen där uppe och hur bra som är men förhoppningsvis blir våran grupp utmanande och rolig.

Ulrikssons något bristande koll visar sig även när frågan kommer kring hans Sirius och hur de kommer stå sig i sin grupp. – Samma där har inte så bra koll på alla lag i deras serie men tror deras chanser är goda då dom har många duktiga spelare.

Av er 04:er som kom in, vem tror du kommer ha mest att ta igen från sommarfysen? 😉

– Jag tror alla har kört på bra sommar av det jag har hört iallafall så jag tror nog alla kommer dit bra förberedda. Så jag kan tyvärr inte svara på den.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar