JAS-bloggen
Inför match

Inofficiella Innebandyfesten arrangeras – 12 lag gör upp

Här i dagarna kunde man på Innebandymagazinet läsa om ”inofficiella Innebandyfesten”, som alltså ska avgöras i början av augusti på DJ-sidan, där samtliga lag som var aktuella för playoff har blivit inbjudna.

En av initiativtagarna bakom det hela är Andreas Berglind, aktiv ledare inom Åkersberga som drog igång processen. – Det började direkt med att jag kontaktade samtliga lag som var aktuella för en playoff till festen då vi var många som blev besvikna och förstod beslutet att inte spela vidare, men inte att man stängde dörren helt för samtliga som har kämpat för det här, säger Berglind till bloggen.

Hur har responsen varit överlag, från klubbar och innebandyfolk?

– Oj, helt fantastiskt och ALLA har varit så positiva till detta och alla längtar tills detta drar igång.

Efter att säsongen avslutades så har ju självfallet flera spelare bytt klubbar, ett par är antagna till RIG och dylikt. Hur man löser detta är självklart. – Vi har ju Alicia som har gått till Täby och då får hon spela där och Fredrika har kommit motsatt håll och då blir det rättvist fördelat , sen är det lag som har fått 1-2 nya spelare och självklart ska dom få vara med på denna resa också då det också blir en bra försäsongscup för samtliga lag.

Med tanke på att COVID-19 fortfarande är aktivt och medför vissa restriktioner så är reglerna stränga och ingen publik tillåts. – Här kommer vi vara stenhårda och inte ha någon publik på plats eller på läktarna och vi har fått sponsring med handsprit och tvål som vi kommer ha överallt i hallarna och i entrén. Sedan har vi personal som kommer att torka av stolar och bänkar innan och efter varje match för lagen. Endast spelande lag släpps in genom huvudentren och alla lagen får egna omklädningsrum och när dessa lag spelat klart går dom ut genom en annan utgång så släpper vi in nästa spelande lag endast genom huvudentren och vi har bra tidsmarginaler mellan matcherna så det inte ska bli någon spelarsamlingar.

Även om detta i sig är uttalat som att avgöra vårens uteblivna Innebandyfest, så är tanken att det framöver kommer bli ett stående inslag. – Vi kommer att ha en stående turnering och kommer samköra denna tillsammans med Täby FC som är otroligt roligt att våra föreningar samverkar med varandra och måste ge Pelle Dohlwitz stora plus som hjälper mig i detta och gör mycket för denna cup också.

Om vi ser rent sportsligt, vilka lag tror du blir favoriter i respektive klass?

– Tittar vi i Dj17 så tycker jag inför festen att vi var favoriter till att vinna den, men inför denna cup är det svårt att sia var alla stor någonstans och då det nu är hela 12 stycken lag och också från Sveriges bästa JAS lag är det många som har chansen att vinna. RIG Umeå är alltid bra och nu har dom med sina duktiga 04 kull också och kommer att bli farliga, men det är många många bra lag med i Dj17 klassen och i Dj18 klassen. Men så klart att jag tror på mitt Åkersberga IBF som vinnare i båda klasserna😉

För dom som vill titta, vart kommer man kunna se det?

Här är information för hemsidan och där ligger också spelschema:

https://djinvitational.cups.nu/2020/start

– Här kan man köpa match paketet för cupen och gör man det tidigt så är det billigare , så rekommenderar att köpa det i god tid:

https://djinvitational.cups.nu/2020/livestreaming

Övrigt: Så kommer vi ha line-up och matchens lirare i varje match och pokaler i varje klass och placering för 1.2.3:an och det kommer att vara SSL spelare som delar ut priserna. Hotell och matpaket har vi hjälpt samtliga lag med och även matlådor. Spelhallarna är Åkersberga Sporthall , K-Rauta Arena , Tibblehallen.

Foto: Tomas Brandt Wangel.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar