JAS-bloggen
Okategoriserade

Kastas in i ny roll som tränare: ”Visste att det var något jag ville göra”

Efter studier så kunde Alicia Karlsson förra säsongen återvända till Hagunda och hinna med att avverka ett par matcher. Karlsson född 2002 kommer nästa år dock återfinns i en ny roll då hon är för gammal för JAS.

När säsongen bröts så hade Hagunda spelat in 15 poäng och hade en återstående match vilket hade kunnat ge dem en fjärdeplats som bäst. – Säsongen som var tyckte jag var bra. Jag kom in i laget i december och då hade jag turen att dem redan då hade fått ihop ett bra lag. Efter juluppehållet så lyckades vi komma igång ordentligt och spelade otroligt bra som lag och kunde fightas med dem ”bättre” lagen vilket var sjukt kul. Vi kom närmare varann som lag och fick en otrolig kick som jag hoppas fortsätter denna säsong, säger Karlsson till bloggen.

Vad tyckte du att ni som lag utvecklade och kan fortsätta bygga på under kommande säsong? – En stor och viktig del som utvecklades denna säsong var samarbetet mellan två lag i föreningen. Genom samarbetet mellan flickor 03/04 och 05 så kunde vi få ihop ett topplag som det ska bli väldigt kul att jobba med kommande säsong. Sen finns det ju delar i spelet som vi också kommer bygga på och utveckla denna säsong. Vi fick till ett väldigt bra offensivt spel i slutet på förra säsongen som jag och Johan kommer vilja utveckla mer, trots att det redan är väldigt bra. 

Karlsson är alltså till hösten klar som tränare för Hagundas JAS-lag där hon kommer köra ihop med Johan Good.  Snacket om att jag skulle bli tränare för jasen denna säsong började redan under förra säsongen och jag visste redan då att det var något jag ville göra. Jag tror Hagunda har en ljus tid framför sig när det kommer till jasen, för både tjejer och killar och det är en tid jag mer än gärna vill vara med på så jag var sen frågan kom väldigt positiv till beslutet om att bli tränare. 

Du är ju ung och bara något år eller två äldre än många av spelarna. Du ser inte den delen som något problem? – Nej absolut inte. Jag känner många av tjejerna väldigt bra både som individer och innebandyspelare och jag tror endast det kommer hjälpa mig när det kommer till tränarrollen och att hjälpa dem utvecklas som spelare. 

Att Karlsson spelade JAS så sent som i våras kan ju ha en fördel med tanke på att hon är väl insatt i vad som krävs som spelare för att hantera matchbilder. – Något som jag tror kan hjälpa när det kommer till min roll som tränare är att jag kan se tjejernas perspektiv på saker som händer på planen just för att jag spelade JAS förra året och på så sätt hjälpa dem med spelet. Det tror jag är rätt positivt att ha den erfarenheten av att spelat JAS och sen komma in som tränare. 

Hagunda kommer spela till hösten spela i C-gruppen, en grupp som kan vara ”dödens grupp” sett till att lag som Täby, Åkersberga, Bele, Vaksala, Sirius och Väsby finns där. – Jag tror att vi har hamnat i en tuff men väldigt rolig grupp. Det kommer att bli en utmanande säsong men vi kommer göra allt för ta en slutspelsplats. Det är några nya lag för oss som är med i vår grupp så det tycker jag är väldigt kul. Som sagt, det kommer bli en tuff säsong men kan vi fortsätta på samma spår som vi slutade förra säsongen tror jag vi kan bli ett av topplagen kommande säsong.

 

Foto: Adam Troy.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar