JAS-bloggen
Intervjuer

Siktar högt med stark trupp: ”Vi vet vad som krävs för att vinna”

Huddinge gjorde ett par nyförvärv inför fjolårets säsong, men hamnade i en tuff grupp och hade en andraplats innan säsongen bröts. Inför höstens säsong har man fortsatt presentera nyförvärv och man har även en ny tränare.

Tränaren hämtas ifrån grannkonkurrenten Farsta IBK, där han var delaktig i Farstas 04-kull det sista. – Mitt namn är David Grossmann, 25 år gammal, tidigare en del av guldgenerationen 04:a i Farsta IBK som tränare. Mitt nuvarande uppdrag är som tränare för Huddinge IBS’s JAS-lag. Innebandy har alltid varit en stor del av mitt liv allt annat är en lögn varit tränare mer eller mindre i ca 10 år inom Farsta IBK. Därför är det extremt spännande och motiverande att nu börja ett nytt kapitel i Huddinge IBS för ännu ett fantastiskt juniorlag, beskriver Grossmann sig själv.

Du väljer alltså Huddinge, varför?

– Bra fråga. Jag kände efter mina fem år i Farsta att jag ville ha en ny utmaning för den enkla anledningen att kunna utvecklas och bli en ännu bättre tränare. Huddinge IBS är i mina ögon ett av Stockholms starkaste lag på junior/ungdomssidan och efter att Huddinge fick chansen att presentera deras ambition på juniorsidan och deras mål inför framtiden inom Huddinge IBS så kände jag att detta är rätt nästa steg för min del. 

Men framförallt så kom jag till Huddinge IBS för att jag vet att jag kan och kommer göra skillnad för att truppen ska nå de målsättningar som de satt upp. Jag ställer höga krav på mig själv och mina spelare för jag vet att de inte förväntar sig något mindre. Jag så som våra spelare har erfarenheten av stora matcher, seriefinaler, cupfinaler m.m. vi vet vad som krävs för att vinna.

Både Farsta och Huddinge är som sagt två söderorsliggande klubbar och den naturliga insynen i just Huddinge och deras verksamhet finns redan från Grossmann sedan tidigare. – Hahah helt rätt. Många skulle nog säga att Huddinge IBS och Farsta IBK är gamla rivaler. På 04:a sidan som jag följt närmast de senaste åren har dessa två föreningar varit de som mer eller mindre tampats om 1:a platsen på alla cuper och serier, i alla år har dessa ”derby” matcher mellan oss varit extremt känsloladdade och en sån där riktig match ingen, varken ledare eller spelare, ville förlora. Det är sådana matcher man älskar som tränare. Så jag skulle säga att jag har ganska bra på Huddinge och hur ungdomssidan ser ut nedåt. Något som kommer kunna göra att Huddinge fortsätta vara ett slagkraftigt lag i serien och på cuper.

Säsongen fick ju ett konstigt slut. Hur har tiden sett ut från att du kom in, fram till nu och hur blir det framöver?  Ja säsongen fick ju onekligen ett tvärt slut. Jag kom in på ett hörn i början på april där juniorverksamheten i Huddinge kickat igång med fysträningen nu när begränsningar gällande inomhusträning beslutades. Sen april har grabbarna ungefär kört på fem gånger i veckan med gemensam fys och några innebandypass och går nu till midsommar på en välförtjänt vila innan vi drar igång igen i början av augusti. Man kan tydligt se att grabbarnas fysiska status redan nu imponerat mig. Men nu är det upp till grabbarna att ta hand om träningen på egen hand under juli så att vi inte tappar det vi tillsammans byggt upp, det blir en av truppens nyckelfaktorer inför den kommande säsongen.

Hittills har man presenterat Christian Holmlund (från Ingarö/Värmdö) samt Jacob Björksiöö och Tim Sundström som båda är från Offensiv Lidingö. Spelare med stadslagsmeriter och division 1-spel i sig. – Ja vi först är extremt glada att ha lyckats knyta an flera duktiga innebandyspelare till vår trupp nästa säsong. Vi har främst tittat på spelarnas specifika egenskaper för att kunna komplettera den grymma trupp som vi redan hade. Vi känner nu att de spelare som nu kommer spela med Huddinge tröjan nästa säsong kommer bidra lika mycket på plan som i omklädningsrummet. Det är alla fantastiska grabbar som brinner för sporten och som kommer höja truppens konkurrens och nivå på träningar och framförallt under matcherna till hösten. 

Huddinge hamnade i den mer ”södra” Stockholmsserien med bland annat Tyresö, Djurgården, Värmdö, Farsta och Täby. I den andra Stockholmsgruppen med lag som Järfälla, Väsby och Vallentuna så finns även ett par lag från Västerås inräknat. – Efter att grupperna inför säsong 20/21 släpptes så har väl snacket i Stockholm varit att Huddinge ska vara en av favoriterna att ta en av topplaceringarna nästa säsong. Något som jag tycker med all rätt ska sägas. Mina förväntningar och krav på denna trupp är höga och där är en topplacering en av de mål som vi kommer jobba mot nästa säsong. Med det sagt så är det 18 omgångar, 3×20, som ska spelas. Det gäller att vi tar en match i taget och jobbar stenhårt för varje minut därute. För det är inget lag i den serien som kommer ge oss tre pinnar på förhand, det kan jag lova.

-Vad det gäller den andra gruppen så tror jag att det kommer bli en enormt jämn serie med många tuffa matcher. Bortamatcherna i Västerås är aldrig enkla och det ska bli väldigt intressant hur de hanterar sina bortaresor denna säsong. Sen är jag väldigt imponerad över Väsbys tidigare säsong där man gick väldigt starkt i HJ2:an, ett välkomponerat lag tillsammans med en Lorendal vid rodret tror jag kan bli väldigt farliga i deras grupp. Men som sagt, JAS grupp C lär bli vidöppen.

Vilka tror du blir favoriter till guldet i år överlag? 

– Oj, jag tror att favoriten till guldet ligger i grupp B. Falun ser riktigt vassa ut ska någon utmana om guldet så är Falun laget att slå. Trots detta så tror jag absolut inte att de kommer leka hem sin grupp. Med lag som Gävle, Sundsvall, Sirius m.fl. så kommer de få kriga för alla pinnar denna säsong liksom vi i Huddinge kommer få kriga i vår grupp. Vårt mål är att få truppen till Innebandyfesten nästa säsong där vi förhoppningsvis är laget som slår Falun om guldet säsongen 2020/21, det hade varit pricken över i:et i Huddinge IBS.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar