JAS-bloggen
Intervjuer

Förändring i ledarstaben och ny grupp: ”Finns lag där som kommer få 60 jobbiga minuter mot oss”

Förra året hade Munka Ljungby ett kombinationslag tillsammans med Örkelljunga, men till hösten kör man istället på egen hand där man kommer ha en ny huvudtränare vid rodret.

Det är unge Ludvig Eriksson som tar över huvudansvaret, Eriksson som har en bakgrund som spelare och var med i ledarstaben redan förra året och sett gänget spela. – Det stämmer. Förra årets lag skulle jag vilja säga är den bästa där varit sedan ett antal år tillbaka, det fick man kvitto på nu också när vi har ett helt gäng 01:or som har skrivit H1-kontrakt. Hade säsongen spelats klart så tror jag vi haft en bra chans att göra bra ifrån oss i ett playoff, säger Eriksson till bloggen.

Man avslutade förra säsongen med att slå Malmö/Lomma och hade i sista omgången chans att gå upp på en andraplats. Det finns kvalité och Eriksson har bitar han vill fortsätta jobba vidare med. – För det första blir detta en helt ny grupp med 02-03 och några vassa 04 som inte spelat så mycket ihop tidigare, så det primära är helt klart att få ihop gruppen och få grabbarna att lära känna varandra och ledarstaben. I själva spelet vill jag främst utveckla spelet utan boll fast när vi har bollinnehav, alltså vad vi gör när en lagkompis har bollen.

När lottningen kom förra veckan så var det för ovanlighetens skulle inte en ren ”Skånegrupp”, utan istället kunde man tillsammans med bland annat Helsingborg och Engelholm, lottats mot lag från Halland och sydligare Göteborg, som t.ex, Lindås, Lindome och Varla. – Intressant lottning. Väldigt roligt att få möta nya lag och allt vad det innebär, finns nog något lag där uppe som kommer få jobbiga 60 minuter mot oss.

Hade de varit att föredra en ren Skånegrupp enligt dig och isåfall, varför?

-Både ja och nej, så som det ser ut just nu blir det ju helt plötsligt 3-4 bussresor istället för 0 som vi är vana vid vilket nu sätter killarnas kunskaper kring förberedelser och uppladdning på prov. Men rent generellt så spelar jag hellre med nya lag än samma lag som killarna mött i alla år.

Man är mitt uppe i försäsongen och har till hösten ett eget inslag som man vill slå ett slag för. – Just nu kör vi på med barmarksträning tre dagar i veckan och lägger in något litet innebandypass då och då för att bryta av. Sen har jag startat en cup som vi ska arrangera sista helgen i augusti som heter Next Generation Cup, där finns fortfarande platser lediga så det är bara att höra av sig. Utöver den så ska vi få in ett par träningsmatcher så vi kommer i god matchform till premiären.

Man har presenterat ett par nyförvärv där ett av dem sticker ut, nämligen Axel Göransson från Åstorp Kvidinge som har meriter från Skånelaget bland annat. – Första nyförvärvet vi presenterade är Casper Ivarsson, en center som kommer tillföra bra längd och tyngd och som har sina spetsegenskaper i spelsinnet och räckvidden.

Andra nyförvärvet är Axel Göransson som även hamnade på er topp10-lista över bästa nyförvärven, en rightare vi kommer ha stor nytta av, som har näsa för mål och som jag förväntar mig ett gäng poäng av.

Tredje och sista nyförvärvet som är officiellt är Vilgot Örn, målvakt från Röke IBK som är hos oss på dubbellicens. Vilgot är väldigt positionsstark och har bra reflexer.

Sen får vi se om vi bjuder på några fler sillys här under sommaren, haha!

Foto: Peppes Foto.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar