JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Genomgång av HJ-grupperna: ”Vi får se ett maktskifte”

Precis som på DJ-sidan, så kommer en kortare kommentar om grupperna på HJ-sidan som presenterades här under veckan-

Juniorallsvenskan A 

Gamla Stan IBK / Ungdom

Gimonäs Umeå IF / IBF

IBF Dalen /IBS Dalen

RIG Umeå IBF

Skellefteå IBK / Rönnskär RIF

Team Thorengruppen Ungdom SK

Umeå City IBK

Wibax IBF Piteå / Wibax Piteå IBK

Öjebyns IBF

Örnsköldsvik IBK

Kommentar: Klassisk, även om vi finner ett par nya lag. Umeå City gör comeback efter ett par års uppehåll (Senast med typ 99:erna kanske?), men frågan är om Thorengruppen kan ta upp kampen med RIG igen? Tror inte det, utan känslan är mer att Dalen kan ha växt sig starkare med flera duktiga 03:er och Gamla Stan med Anton Carli och Emil Wiklund bland annat ska inte underskattas. RIG är som vanligt solklar favoriten och att Umeå-lagen gör upp där bakom är väl inte osannolikt.

Juniorallsvenskan B 

Gävle GIK

Hudik/Björkberg IBK

Håsta IBK

IBF Borlänge

IBF Falun Utveckling

IK Sirius FBC

KAIS Mora UIF

Sandvikens AIK

Storvreta IBK

Sundsvall FBC Ungdom

Kommentar: Fruktansvärt rolig grupp! Att Sirius och Storvreta istället återfinns här ska bli högintressant. Falun lär vara fortsatt starka, sett till att Ruud, Lundmark och Kalentun inte spelade alltför många matcher förra säsongen och ändå var man solklar etta. Sundsvall lär dock kunna utmana på ett annat sätt nu och Uppsala lagen (Framförallt Sirius) borde kunna vara med i toppen. Gävle har ett par intressanta 03-04 namn som ska bli roliga att följa också och som får chansen i klubbens A-lag. 

Juniorallsvenskan C 

Arlanda IBK

Bele Barkarby IF IBF

Hässelby SK IBK

Järfälla IBK

Rotebro IS IBK

Skälby IBK Ungdom / Skälby IBK

Stenhagens KK / Hagunda IF

Vallentuna IBK

Väsby AIK

Västerås IBS Ung /Surahammar IBF

Kommentar: Känns som den svagare av ”Stockholmsgrupperna”, även om Väsby framförallt ska bli intressanta att följa i mina ögon. Skälby har varit starka senaste två åren, men frågan är hur mycket man påverkas av tappet av Anton Dahlström? Bele är alltid ett starkt kort och lär även denna gången kunna vara med i toppen (beroende lite på hur Hjorth nyttjas?). Kan vi få se någon outsider? Kan Västerås eller Hässelby ta sig upp och utmana

Juniorallsvenskan D 

AIK IBF

Djurgårdens IF IBS

Farsta IBK

Huddinge IBS

Tungelsta IF / Västerhaninge

Tyresö Trollbäcken IBK

Täby FC

Värmdö IF

Åkersberga IBF

Älvsjö AIK

Kommentar: En grupp där vi får samlat många intressanta Stockholmslag i samma grupp, även om det hade varit kul att trycka in t.ex. Väsby och Bele också i en sån här grupp. Värmdö är alltså gamla Ingarö då samtliga spelare gått över dit (förutom Calle Brorsson som valde Hammarby) och lär vara i toppen. Bakom är det nog många som vill se sig utmana, men frågan är vilka som klarar att utmana? Huddinge definitivt, men sen då? Farsta och Täby står inför lite föryngringar då man har 04:er som knackar på dörren och Tyresö har ett gäng 02:er som lär få vara ledande spelare.

Juniorallsvenskan E 

FBI Tullinge

Ledberg IBF

Linköping IBK Ungdom

Nykvarns IF

IBK Onyx IBS

Salems IF

Strängnäs IBK

Telge SIBK

Torshälla IBK

Åby IBK Ungdom

Kommentar: En grupp vi börjar känna igen, med en topp som förmodligen ser ut som vanligt. Ledberg, Linköping, Nykvarn, Salem och Strängnäs. Ledberg har tappat en del spelare, men lyckas alltid prestera bra resultat. Salem har förstärkt och känns intressanta och så gäller även Strängnäs som kommer in i denna gruppen och som påbörjade en resa förra året. Att vi får se de fem i toppen känns inte osannolikt, men frågan är vilka som missar chansen till playoff? Salem känns som den knappa favoriten.

Juniorallsvenskan F 

Billingsfors IBK

Hagfors IBS / Edebäck IBF

Hultsberg/Björkås IBF

IBF Örebro Ungdom

IBK Lockerud Mariestad

Karlstad IBF Ungdom

Kristinehamns IBF

Lillån IBK

Skoghalls IBK Utveckling

Örebro SK IBK

Kommentar: Klassisk grupp där vi kanske får se ett maktskifte? Örebro SK har varit heta på sillymarknaden, behållt sin egen spets och borde kunna gå rätt in i toppen. Sällskap borde man kunna få av framförallt Karlstad och kanske Hagfors/Edebäck, men frågan är hur IBF Örebro får ihop lag? Känns överlag som en relativt svag grupp och mycket av spänningen enligt mig ligger i att se om Örebro SK kan leva upp till det man förväntar sig.

Juniorallsvenskan G 

Ale IBF

FBC Lerum Utveckling

FBC Partille

IBF Backadalen

IBF Älvstranden / Floda IBK

IBK Alingsås

IBK Vänersborg

IBK Kungälv

IK Zenith / Torslanda IK

Kärra IBK

Kommentar: En grupp där Lerum tippas som favoriten i de flestas ögon, men där bakom då? Kungälv borde kunna placera sig högt, tillsammans med Alingsås. Alingsås som egentligen bara har 04-05, men visade förra året att man har kvalité att spela innebandy. Detsamma gäller Partille som efter ett års uppehåll är tillbaka. Även om man är ”nykomling” så har man spets för att kunna slå lag som Ale, Floda/Älvstranden, Kärra och Zenith och vinner man rätt matcher borde man kunna nå topp fyra utan problem. Vänersborg? Kan säkert störa vissa lag med och slåss i regionen med Partille och dylikt.

Juniorallsvenskan H

FBC Vinga

Fristads GoIF

Hovslätts IK

IBK Göteborg

Jönköpings IK Ungdom

Landvetter IBK

Mullsjö AIS

Mölndals IBF

Pixbo Wallenstam IBF

Kommentar: Sett till södra Sverige så är denna tillsammans med J-gruppen tuff. Hovslätt har inte samma spets, men en viss bredd istället i och med sina nyförvärv och kommer tillhöra toppen. Pixbo har värvat för fulla muggar och kan på två femmor ställa upp med mycket stadslagsmeriter och division 1-rutin. Lägg där till Jönköpings fina 03-kull (hoppas Hannes Nyström spelar fullt ut), med ett ständigt utmanande Göteborg. Landvetter har duktiga yngre killar, men kommer väga för lätt detta året. Ska bli skoj att följa Fristad som har sin peak i 03-kullen där även värvat duktige Albin Grönlund. Topp fyra?

Juniorallsvenskan I 

FBC Engelholm

FC/FBC Helsingborg

Lindome IBK

Lindås Rasta IBK

Munka Ljungby IBK

Sandö IBK

Träslövsläge IF

Warberg IBF

Varla IBK

Kommentar: Lindås tappar 01:er, Varla tappar Torkelsson och även om Munka och Warberg värvat lite så känns det på förhand som att det kan slinka igenom något lag här som inte alls är redo för playoff. Lindås gjorde dock fina resultat med sina 03:er, har värvat Tim Svan och borde kunna aspirera på en topp-tre placering tillsammans med ovan nämnda lag då. Helsingborg? Nja, osäker där och kan Varla göra en till stark säsong? Öppet toppskikt, där jag ändå tror Warberg, Munka och Lindås kommer göra upp om det. 

Juniorallsvenskan J

Bjärreds IBK

CL98IC

FBC Kalmarsund / Ungdom

Gransholms IF / Hovshaga AIF

IBK Genarp

IBK Höllviken

IBK Lund

Malmö FBC

Växjö IBK Utveckling

Kommentar: Skoj att se att Skånelagen splittras och att man istället här får lite sällskap av Smålandslagen. Jag ser samtliga fyra Smålandslag i den här gruppen som lag av bra kvalité, framförallt Växjö då och gruppen känns tuff då Höllviken och Malmö ska tillhöra de två bästa i Skåne, med Lund och Bjärred som fått er års rutin och borde vara klart starkare. På förhand en av de tuffare grupperna, men en av de roligare. Kampen tror jag kommer stå mellan Växjö och Höllviken. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar