JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Genomgång av DJ-grupperna: ”De drog vinstlotten”

En genomgång av DJ-grupperna med en kortare kommentar. Längre genomgångar kommer framöver!

Juniorallsvenskan A 

Gimonäs Umeå IF

Gullänget-Kroksta IBS

IBF Dalen / IBS Dalen

Luleå SK

RIG Umeå IBF

Umeå City IBF

Umeå Västra IF / IBK

Öjebyns IBF

Örnsköldsvik IBF

Kommentar: Klassisk grupp där ett lag som Sundsvall brukar vara det som pendlar lite emellan A och B-serien. Luleå, Dalen och Gullänget-Kroksta är nya lag där istället Jäbo/Moälven saknas. RIG kommer självklart vinna gruppen och frågan är om det blir Örnsköldsvik och Umeå Västra som utmanar igen? Dalen kommer in med ett 04-05 lag här som säkerligen kommer ha en omställning och det kanske istället är Umeå City som kan ta kliv?

Juniorallsvenskan B 

Björklinge BK

IBF Borlänge

IBF Falun Utveckling

KAIS Mora UIF

Sandvikens AIK

Storvreta IBK

Strömsbro IF

Sundsvalls IBF

Kommentar: Här drog Storvreta ”vinstlotten” med att hamna här istället för i C-gruppen, då den här känns svagare, exakt samma som förra året. Vi finner nya lag i Sandviken och Strömsbro. Borlänge var ett bottenlag förra året och Falun var laget som visade sig starkast, ett Falun som kan bli starka på nytt med många 03-04:er. Björklinge är ett frågtecken, då man med sitt bästa lag är oerhört starka, men flera 03:er ska enligt rapporter satsa på fotboll istället och spelar man utan Andersson-Weidenberg, Björndahl och Ragnarsson samt att Ida Berglund, Julia Hansson och Isa Lunneborg är för gamla så blir man istället ett lag i de nedre regionerna.

Juniorallsvenskan C 

Bele Barkarby IF IBF

Hagunda IF

IK Sirius IBK

Täby FC

Vaksala SK

Värmdö IF

Väsby AIK

Åkersberga IBF

Älvsjö AIK

Kommentar: En tuff grupp och kanske dödens grupp? Vi har starka Stockholmslag i Åkersberga och Täby framförallt, men även Bele. Vi har ett Vaksala som gjorde resultat över förväntan förra året samt ett Hagunda med flera duktiga intressanta spelare. Sirius hade mycket 02:er förra året och där har man en kull 04-05 som står på tur som främst spelat GUD-serie. Älvsjö och Värmdö är nya lag, men får slåss för sina få poäng i slutändan. 

Juniorallsvenskan D 

Endre IF

FBI Tullinge

Huddinge IBS

IBF Linköping

Linköping IBK Ungdom

Nykvarns IBF Ung / Telge SIBK

Salems IF

Sköndals IK

Trosa Edanö IBK

Kommentar: Lagen här slipper nu Täby och Åkersberg bland annat, två topplag och det blir därmed något öppnare direkt. Huddinge tappar många spelare födda 2003, men frågan är hur man kan ersätta dem? Kan det bli Tullinge istället som tar klivet upp som bästa Stockholms lag? Sköndal är ett ungt lag med en fin spets som säkerligen lär komma ett par placeringar högre upp i år och det gäller även Nykvarn. Linköpingslagen känns svårplacerade och överlag kan den här gruppen bli ett riktigt getingbo.

Juniorallsvenskan E 

BKI Sunnanå / GS-86

Hagfors IF Uddeholm / Edebäck IBF

IBF Örebro Utveckling

IBK Lockerud Mariestad

Karlstad IBF Ungdom

Lillån IBK

Rönnby Västerås IBK U / Skälby

Skoghalls IBK Utveckling

Surahammars IBF

Västerås IBS

Kommentar: Äntligen en något större grupp för lagen från Värmland nu när man även har tre lag från Västeråshållet med. Dessa lag spelade ju förra året i Stockholmsserier istället där Västerås IBS lär kunna bli en toppkandidat med sitt duktiga lag. Rönnby tvingas kombinera lag? Trodde man inte. Lillån och GS86 har varit topplag i den här gruppen tidigare, men tappar mycket 02:er frågan  är vad man kan åstadkomma denna gången? I övrigt så känns varken Karlstad tillräckligt bra för toppen och frågan är om Skoghall kan utmana? Många distriktslagsspelare i truppen som borde kunna prestera därefter.

Juniorallsvenskan F 

FBC Lerum

FBC Partille

Fristads GoIF

Fröjereds IF

Hovslätts IK / IBK

IBF Backadalen

IBK Kungälv

Jönköpings IK Ungdom

Landvetter IBK

Kommentar: Också en gruppvis känner igen i stora drag. Fröjered som var positivt starka förra året, men som nu tappar ett gäng 02:er. Vad kan man fylla med på underifrån? Hovslätt med ny tränare, men som alltid är starka och har en fortsatt fin tradition. Kan JIK utmana mer detta året och får man behålla Flodin och Markström? Nej och ja säger jag, jag tror man får svårt att hävda igen. Både Lerum och Partille lär kunna precis som förra säsongen aspirera på en topp tre, men frågan är hur Landvetter klarar sig utan sina två spelare som lämnar för RIG? Stort ansvar på Ester Lind, där ryktet säger att man har flera spelare på pluskontot dock.

Juniorallsvenskan G 

IBF Älvstranden

IK Zenith / Öckerö

Lindås Rasta IBK

Onsala IBK

Pixbo Wallenstam IBF

Träslövsläge IF / Tvååkers

Warberg IBF

Varla IBK

Kommentar: Nästan identisk med fjolårets grupp och frågan är om någon kan störa Pixbo? Högst tveksamt. Warberg har ett helt okej underlag och borde kunna vara i toppen igen, tillsammans med en av fjolårets överraskningar, Onsala, som nu har ett års rutin i många unga spelare. Lindås? Dubbla tapp till Pixbo i Fogelhamre och Dahlberg och det blir nog en tuff säsong. Älvstranden är nykomlingar här!

Juniorallsvenskan H 

CL98 IC

FBC Engelholm

FBC Kalmarsund / Ungdom

FC Helsingborg

IBK Lund

IBK Malmö FBC

Växjö IBK / Utveckling

Åstorp/Kvidinge IBS /Åby IBK Klippan

Kommentar: Här finner vi tre smålandslag blandat med Skånelagen. Lund tappar massvis med poäng i Karlssons och Törngren, men har kvar Heander och Philipsson-Eriksson som har spets för att vinna matcher. Kalmarsund har Evelina Pettersson från Craftstaden som potentiellt användbart nyförvärv då hon är värvad till A-laget och kan nyttjas här som ett starkt kort. Övrigt bland Skånelagen då? Jag tror Helsingborg kan bli än vassa detta år och aspirera på en topp tre placering.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar