JAS-bloggen
Intervjuer

Åkte ur allsvenskan – lämnar för konkurrent: ”Ville fortsätta lira Allsvenskan”

Vi håller oss kvar i Stockholm och hittar en SM-guldvinnare i januari som nu byter klubb för att gynna sin utveckling.

Hanna Englund spelade den gångna säsongen i AIK:s allsvenska lag och var även med Stockholm och vann ett SM-guld. -Säsongen i AIK var väldigt lärorik och utvecklande för mig. Det var ett lag jag trivdes väldigt bra i samt att jag fick ta steget upp i Allsvenskan. Självklart är jag besviken över att vi åkte ur, men tyckte ändå att vi spelade bra och jämna matcher med tanke på att vi fick ett så sent besked angående uppflyttning, säger Englund till bloggen.

För laget gick det dock sämre då man åkte ur Allsvenskan och Englund kommer därmed till hösten istället spela i Älvsjö. – Eftersom AIK åkte ur så kände jag att jag ville fortsätta lira allsvenskan då jag märkte att det var väldigt kul och utvecklande för mig. Sedan kände jag även att Älvsjö hade seriösa träningar med en bra tränare och bra grupp.

Englund spelade endast ett år i AIK och har tidigare representerat bland annat Täby och Åkersberga, klubbar som inte var aktuella denna gången. – Täby hade varit ett bra alternativ om jag hade valt att fokusera på JAS. Problemet med Täby är att de inte spelar allsvenskan och det var den största orsaken till varför jag inte valde dem. Åkersberga var inte ett alternativ, dels eftersom jag redan varit där och för att jag kände att det kanske inte riktigt var klubben/laget för mig.

Precis som AIK så hade Älvsjö (de spelade i samma serie), en tuff säsong förra året och krigade i bottenskiktet av serien. – Har väl lite koll men tyckte att serien var väldigt jämn så jag tror att det handlade om små marginaler. Jag bryr mig faktiskt inte så mycket om deras resultat från förra säsongen utan jag fokuserar istället på kommande säsong.

För din egen del, vad känner du själv att du vill utveckla och lägga fokus på?

– Jag vill utveckla min fysik och lägga fokus på att försöka ta en ordinarie plats med tanke på min unga ålder.

Det finns en möjlighet för Englund att spela JAS då Älvsjö anmält ett JAS-lag efter en viss osäkerhet enligt rapporter, då det först pratades om ett kombinationslag. Möjligheten som sagt, men om den nyttjas är inget bestämt. – I AIK så var Allsvenskan vad jag fokuserade på och så kommer det troligtvis vara i år också. Självklart är det aktuellt eftersom det är mitt sista år i JAS, men jag kommer inte lägga lika mycket fokus på det som under tidigare säsonger.

Foto: Jojje Lidén.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar