JAS-bloggen
Intervjuer

Rightad målskytt lämnar moderklubb: ”Deras koncept fick mig intresserad”

En eftertraktad rightforward som många väntat ska flytta på sig under de senaste åren är Philip Ehrenpreis i Offensiv Lidingö, som nu gjort sitt val under sitt sista år som junior.

Ehrenpreis väljer att byta Lidingö mot lilaklädda Salem istället. – Jag har ju spelat för Lidingö i hela mitt liv vilket har varit helt fantastiskt på alla sätt. Till den kommande säsongen kände jag dock att jag var sugen på att testa något helt nytt med nya spelare och ledare med nya idéer så när Salem presenterade sitt koncept så blev jag intresserad. De gillar att satsa ungt och har en bra historik när det kommer till att utveckla spelare och därför valde jag Salem till nästa säsong, säger Ehrenpreis till bloggen.

Med stadslagsmeriter och ett fint poängsnitt så är det förståeligt att det fanns fler klubbar med i bilden. – Ja jag har väl haft kontakt med lite andra klubbar, men i slutändan kändes Salem som det bästa alternativet för mig.

Väl i Salem så kommer han kunde aspirera på speltid både i Allsvenskan i A-laget, men även i JAS-laget där han nu har sin sista chans. – Ja vi kommer att köra tre träningar tillsammans ett tag in på sommaren, sen kommer vi även att ha några träningsmatcher i slutet på sommaren för att få ihop truppen och testa på lite olika femmor och liknande, sen kommer det fortsätta så under säsongen också med tre träningar i veckan.

Salem hade en tuff säsong förra året och klarade sig precis på målsnöret i Allsvenskan då man hamnade på platsen precis ovanför nedflyttning. – Vi blickar endast framåt och har tydliga målsättningar inför nästa säsong. Jag tycker att vi har en bra balans med några unga hungriga spelare och några äldre spelare med mycket rutin från allsvenskan och andra seniorserier. Jag tror på Salem och ser fram emot säsongen 20-21 extremt mycket.

Ditt sista JAS-år, vad vill du ha ut av det?

– Ja precis det var en ganska viktig del när jag valde klubb, jag vill såklart få ut det bästa av mitt sista jas år då denna säsongen slutade som den gjorde. Har även där en bra känsla för Salem, vi kommer att kriga för att ta oss till play-off och sen får vi ta det där ifrån helt enkelt.

Vad vill du förbättra i ditt eget spel?

– Egentligen vill man väl förbättra allting kanske men det jag tänkt mest på är att jag vill utveckla min fysik, mitt skott och spelförståelsen.

Foto: Christer Klinth.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar