JAS-bloggen
Intervjuer

SM-vinnare klar för Allsvenskan: ”Vägde självklart in i beslutet”

Det är främst i Stockholm som det fortsätter hända lite på DJ-sillyn. Tidigare släpptes en intervju med Alicia Berggren som gick från Åkersberga till Täby. Nu skiftar vi fokus till en övergång åt motsatt håll.

Det är Fredrika Dohlwitz som väljer att efter varit Täby trogen, byter till Åkersberga istället. – Jag valde att byta till Åkersberga just för att jag ville testa något nytt. Som du nämnde har jag spelat i Täby under alla år, men jag kände att det var dags att fortsätta min utveckling i ett annat lag som bidrar till att jag blir ännu bättre som innebandyspelare, säger Dohlwitz till bloggen.

Just i Stockholm är det Täby och Åkersberga tillsammans med Nacka som varit framstående på damjuniorsidan, men det fanns bara två alternativ för Dohlwitz. – Jag hade inga planer på att byta till något annat lag än ”Ackers.” Det var antingen att stanna i Täby eller att byta. Då jag ville testa något annorlunda fick det bli ett byte till Åkersberga.

I Åkersberga kommer möjligheten till spel i Allsvenskan finnas, en möjlighet som inte fanns i Täby då de i nuläget inte har något lag i Allsvenskan. – Spel i allsvenskan vägde självklart in i beslutet, även om det inte var den enda anledningen till att jag bytte. Att få testa spel i en högre division är självklart något som lockar, då jag nästan bara har spelat på juniornivå tidigare.

Det är ju många spelare som gått lagen emellan, hur heta brukar matcherna bli?

– Matcherna mellan Ackers och Täby har väl alltid varit väldigt heta, enda sedan barnsben. Tror att alla tycker att det är kul med derbyn.

Vart kommer fokus ligga för dig kring träning och matchprioritering?

– Jag tränar för att få en plats i damlaget och min prioritering kommer även ligga på det. Det är många bra tjejer så konkurrensen är stor, men jag kommer göra mitt allra bästa för att få speltid. Kommer självklart lägga viss fokus på JAS även om det inte är högsta prioritet.

Vad vill du helst bidra med från din egen sida när det kommer till det spelmässiga?

– Jag vill bidra med allt jag har. Kommer försöka bidra mest med min spelförståelse och mitt fysiska spel. Har även ett helt okej skott, men känner att jag hellre vill spela fram till mina medspelare.

Foto: FOD Photo.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar