JAS-bloggen
Listor

10 bästa värvningarna hittills: ”Lär vara aktuell för U19-landslaget”

Med tanke på säsongens tidiga avslut så kunde årets silly season börja ännu tidigare. Vi börjar närma oss försäsongsstart för de flesta lagen och nedan har jag rankat tio värvningar som hittills är viktiga för respektive lag. Det handlar inte om den enskilt bästa spelaren, utan det handlar om spelartyp och användningsområde sett till det nya lagets behov och svagheter. Jag har avsiktligt valt att inte involvera RIG-spelare eller övergångar kopplade till FBC Lerum.

1. Malte Eriksson, från IBF Örebro Ungdom till Örebro SK – Här får man en av landets bästa centrar född 2003 som lär vara aktuell för U19-landslaget när det är ”hans” år. För att ÖSK ska kunna gå om IBF och Lillån helt som man nu verkar göra med sin satsning, så är denna killen en klar nyckelspelare. En spelare som kan bli ledande och föra sitt lag framåt i viktiga matcher.

2. Anton Dahlström, från Skälby IBK till IBF Örebro – En dubbellicens hade ju känts rimligt med tanke på Skälbys duktiga JAS-lag, men det ska vara en permanent övergång som gäller. Nu kvarstår ju frågan om Örebro ens får ihop ett JAS-lag efter det massiva tappet av antal spelare till ÖSK, men om det blir lag, så blir Dahlström viktigare än viktigast. Dels ersätter han Malte Eriksson och tillför utöver det ytterligare spets. Om det blir JAS så kommer Dahlström spela mer än 50 % och borde nog göra det också. Hamnar som tvåa då hela IBF:s status är lite oklar. 

3. Tim Svan, från FBC Lerum till Lindås IBK – Righfattade Svan som hade en grym säsong 18/19 fick inte ut riktigt lika mycket under fjolårssäsongen och sökte sig därmed till Lindås för nya utmaningar. Lindås som tappar i princip hela sitt JAS-lag med spelare födda 2001, behöver nu växla in 03:erna som gjorde bra ifrån sig i USM. Att även kunna nyttja Svans offensiva spel kommer kunna lyfta laget om han hittar tillbaka sin gamla form. Som bäst när han spelar med fart och tar mycket avslut!

4. Casper Härnborg, från Mullsjö AIS till Hovslätts IK – Sökte mer seniorspel och valet föll på Hovslätt. Ett Hovslätt som tappar en stark 01-besättning och framförallt två viktiga backar i Leo Olsson och Simon Eriksson. Härnborg har inte samma offensiva kraft, men hans defensiva spel håller hög klass och kan han få utveckla sitt offensiva spel något blir han än viktigare. Farten och skottet finns, men passningsspelet och tekniken kan förbättras ytterligare. Hovslätt som har Bärbäck och Max Johansson först och främst behöver Härnborg för att öka kvalitén på backsidan.

5. Adam Torkelsson, från Varla IBK till Pixbo Wallenstam IBF – En av de smartaste värvningarna i distriktet sett till position och kvalitéer. Lerum sitter på ett par duktiga, Göteborg har Svanberg, men utöver det är det svårt att hitta rightare till JAS om man vill utmana. Torkelsson är en poängspelare som haft stor framgång i de lägre serierna och JAS, men återstår att se hur han fungerar här i en annan miljö där rollen kanske inte blir riktigt lika utpräglad.

6. Axel Göransson, från Åstorp Kvidinge IBS till Munka Ljungby IBK – Ett allt svagare Åstorp de senaste åren har haft det tufft. Göransson är en av få tongivande spelare där och väljer nu spel i Munka som denna säsongen aspirerade på playoff. Det ska tilläggas att Munka tappar en del 01:er, men det återstår att se vad man får ihop. Offensivt skicklige och tekniske Göransson blir ett välkommet tillskott tillsammans med de andra nyförvärven som är klara.

7. Felix Andersson, från Vinbergs IBS till Warberg IBF – En 02-center som ansluter och som kan avlasta bland annat Love Björklund. Warberg som hade en tuffare säsong behöver spetsa till det något och i duon från Vinberg så får man meriter från division 2 som kan vara guld värt. Andersson är en fartfylld spelare med fint spelsinne och ett bra passningsspel.

8. Jack Lindersson, från Ledberg IBF till Linköping IBK Ungdom – Righfattade Lindersson var uppflyttad i A-laget i Ledberg, men valde till sist Linköping. Rightare är alltid en bristvara och Lindersson kan komplettera vänstersidan bra i Linköping med Östlid, Serrander, Bäckman-Forkner och övriga. Bra fart i spelet och framförallt ett väldigt bra skott där dragskottet imponerar mest. Kommer bli målfarlig.

9. August Arvidsson, från Mullsjö AIS till Hovslätts IK – Ytterligare en spelare som sökte mer seniorspel som kan bli oerhört nyttig. Duktig i det defensiva spelet som bollvinnare, grovjobbare och skottäckare, men har en underskattad offensiv och har en fin blick. Borde kunna bli förstecenter i JAS-laget. Vet inte om det är den spelartypen som Hovslätt är i absolut största behov av, men likväl duktig.

10. Christoffer Andersson, från KAIS Mora UIF till Storvreta IBK – En underskattad spelartyp som kan spela både back och forward. Har en fin blick för spelet och är en lagspelare. Kan bli viktig i detta Storvreta som tappar flera 01:er som haft viktiga roller.

En liknande lista kommer på damsidan när ett par övergångar till trillat in.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar