JAS-bloggen
Intervjuer

Ung och orutinerad stab ska ta grönklädda framåt: ”Vi är unga och hungriga”

För ett par år sedan när 97:erna var äldst så kunde Lillån slå till med ett oväntat silver nere i Växjö efter en finalförlust mot Jönköping. Därefter har det absolut inte gått dåligt, men något tyngre.

Nu har man presenterat en ny ledarstab till JAS-laget och en av dem är Carl Harysson som själv var med och tog det där silvret, men som sedan dess inte varit lika aktiv. – Det stämmer och i ärlighetens namn har jag faktiskt inte följt JAS mycket alls, så jag kan inte riktigt uttala mig om utvecklingen, säger Harysson till bloggen.

Ser du att det har blivit stor skillnad på JAS?

– Svårt och säga eftersom jag inte haft så mycket koll, men jag antar att kvaliteten bara blivit bättre och bättre sedan jag spelade.

Harrysson kommer vara en av tre assisterande där Isac Hjelm och Oliver Kriström är de två andra. Huvudansvarig blir Samuel Gustafsson. – Samuel är huvudtränare och jag får rollen som assisterande. Jag vill bidra med rutinen jag har från mina tidigare JAS-år och försöka få ut det bästa möjliga av laget.

Ni samtliga är ju ganska unga och gröna på den här fronten. Ser du några faror med det?

-Nej inte alls. Vi är unga och hungriga så det kommer inte vara något problem.

I Örebro så har kampen oftast varit mellan Lillån och IBF Örebro, men där nu ÖSK presenterar spelare på löpande band från sina konkurrenter och vill ta upp kampen om stans ledande lag. – Jag har dålig koll på spelarna i stan, så jag kan faktiskt inte uttala mig mer än att vi i Lillån har ett grymt gäng spelare.

Många skulle nog säga att Lillån bästa kull hade man för två år sedan med 00:erna där Isak Palmén, Filip Gillberg och Vincent Asplund bland annat återfanns. Dock tror man mycket på de kullarna som kommer framöver. – Vi har ett gäng bra 02or som exempelvis Lukas Asplund och Victor ström. Men jag tror helheten kommer göra det för oss, där de finns många duktiga yngre spelare.

Vem i laget tror du kan få ett genombrott?

– Jag tror att Victor Ström kommer kunna få ett stort genombrott i år. Riktigt duktig och spännande talang!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar