JAS-bloggen
Intervjuer

SM-guldvinnare väljer grannen: ”Kände att jag behövde ett miljöombyte”

Efter en tids försiktighet så börjar det även nu röra på sig allt mer kring damernas JAS-lag och nu vänder vi blickarna mot Stockholmsområdet.

Det är Åkersberga och Täby som har spelare som gått emellan. Fredrika Dohlwitz är klar för Åkersberga och motsatt håll går en trio där Alicia Berggren är den som sticker ut. – Det var absolut inget lätt beslut att ta att gå från moderklubben Åkersberga till Täby. Det var otroligt svårt med tanke på det stora A-ckershjärta jag har, och det var något jag länge övervägde. Men det som kanske gjorde att jag till slut tog beslutet var att jag kände att jag behövde ett miljöombyte. Jag har spelat i Åkersberga hela min karriär och kände att det bästa för min utveckling just nu var att få ett miljöombyte, att få komma in i ett lag och ta en ny roll, en roll jag kanske inte tog i Åkersberga, säger Berggren till bloggen.

Åkersberga har tillskillnad från Täby, ett lag i Allsvenskan där Täby istället har lag i division 1 och 2. En chans till allsvenskt spel som nu försvinner i och med bytet. – I min värld så försvinner inte min chans att spela i allsvenskan, jag flyttar bara fram den. Jag spelar även fotboll och känner mig inte heller klar med juniorinnebandyn, jag vill lägga allt mitt fokus på JAS och övriga DJ serier.

Åkersberga och Täby är två föreningar som konkurrerar i ett snarlikt område och det finns självklart känslor lagen emellan. – Det är klart det finns viss rivalitet klubbarna emellan men det är nog för det mesta på planen. I alla fall av det jag vet och upplevt är det ingen rivalitet utanför planen men absolut rivalitet när det är match, ingen vill förlora ett derby. Personligen har jag alltid varit lite extra taggad när vi mötte Täby och jag tror många känner lika, både tjejer och killar i alla åldrar.

För din egen del, vad vill du komma in och tillföra?

-Jag vill försöka kliva in och bidra med trygghet från min backposition. Jag hoppas även få tillföra energi, glädje och några riktigt sköna tacklingar.

Täby har ju många lag i spel och olika serier. Hur är tanken att ditt upplägg ska se ut?

-Just nu vet jag inte helt säkert hur upplägget kommer se ut, jag är öppen för det mesta. Men som sagt vill jag lägga mitt stora fokus på JAS och DJ. Jag spelar där jag erbjuds, behövs och bidrar!

Berggren är självklart förväntansfull på sitt nya gäng och har högt ställda förväntningar och tror även att hennes gamla förening kan göra dem sällskap långt fram i JAS. – Jag tror såklart stenhårt på mitt nya Täby och att vi kommer gå hela vägen! Men jag har en stark känsla av att det kommer vara två norrortslag nästa år på Innebandyfesten.

Foto: Leif Boman FOD Photo

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar