JAS-bloggen
Listor

Dessa kan bli nästa stora namn i JAS: ”En multitalang inom flera sporter”

Precis som på killsidan så rankas även tio tjejer mer framtiden för sig. En del av dem har redan nu gjort sig ett namn i JAS och flera av dem kommer säkerligen göra det framöver.

Vera Törnqvist, Hagunda IF – Första JAS-året, men satte avtryck direkt. En center som är duktig åt båda håll, bra blick för spelet och bra teknik. Gör både mål och assist och blir intressant att följa framöver!

Klara och Vera Roos, Sköndals IK – Sätter detta tvillingpar tillsammans. Lyckades göra 29 respektive 37 poäng i ett ungt lag i en tuff grupp, vilket säger väldigt mycket. Läser spelet bra, fin teknik och bra skolade. Hittar varandra väldigt bra och duktiga avslutare. Mycket intressanta att följa framöver!!

Rebecka Johansson, Tyresö Trollbäcken IBK – Gjorde sin första säsong i Tyresö och kan till hösten redan vara aktuell att träna med damlaget. En center med bra spelförståelse som är duktig i båda riktningar. Har ett bra skott och ska enligt rapporter vara väldigt träningsvillig och ödmjuk till sin träning. Absolut inte att förakta i dessa sammanhang!

Mira Markström, Jönköpings IK – En multitalang inom flera sporter och så även innebandyn. En leftad spelare med bra teknik, bra avslut och spelförståelse. Komplett spelartyp sett till sin ålder och kommer bli ruggigt intressant att följa om hon hänger i. Har tidigare flaggat för ett klubbyte för att kunna ta nästa kliv.

Julia Eriksson, Hagunda IF – Ny i Hagunda inför denna säsongen och tog en plats i JAS precis som lagkamrat Törnqvist. En back som har sina styrkor i egen zon och i defensiven. Bollvinnare och duktig i det defensiva arbetet, men fyller gärna på offensivt också.

Nowa Veteläinen, Pixbo Wallenstam IBF – Redan gjort sig stor på Instagram och har på planen förutsättningar att gå långt också. Född 05, men spelar i princip enbart med klubbens 04-lag och lär under den kommande säsongen även aspirera på JAS-spel. En teknisk spelare med en väl utvecklad blick för spelet och sätter ofta upp sina lagkamrater i fina lägen.

Livia Svartvadet, Jäbo IK – Ett ungt lag som slog igenom i år och Svartvadet var tongivande. Om jag inte missminner mig så är pappan ingen mindre än Per, en framgångsrik hockeyspelare både vunnit SM guld, varit med i landslaget och spelat i NHL. Livia är en center med näsa för både assist och mål och har en fin speluppfattning, ett bra passningsspel och bemästrar många tekniska moment.

Ellen Lundin, BK Halna – Oväntad då hon spelar flickserier och Halna inte har JAS-lag. En multitalang som är duktig i fotboll och hockey också. Återstår att se om det kanske blir NIU och Lockerud framöver? Har en fin blick för spelet, en härlig snabbhet och ett målsinne som gör henne till ett fruktat offensivt hot.

Ida Engbom, Västerås IBS – Ny i detta lag inför denna säsongen, men väldigt lovande. I ett ungdomligt Västerås överlag så var Engbom en av de som absolut bidrog och är en offensivt intressant spelare. Teknisk och målskytt och absolut en spelare att följa framöver.

Foto: MUC.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar