JAS-bloggen
Intervjuer

Säsongens utropstecken har bestämt sig: ”Vill inte stressa fram någonting”

Han var en av säsongens utropstecken och listades på bloggen som potentiell värvning för ett större lag, t.ex. Falun. Nu har han gjort sitt val för kommande säsong.

Det är August Bergkvist, född 2003 som under fjolårssäsongen mosade in poäng i både division 2 och JAS, samt var tongivande i SDF-SM i det Dalarna som var nära att slå ut Stockholm. En magisk säsong. – Jag är väldigt nöjd med hur säsongen utvecklade sig även om jag inte vågade hoppas på såna fina resultat såväl personligen som för dom lag jag har representerat. Jag försökte förbereda mig på bästa sätt inför seniorspel i div2 och körde bra barmarksträning med min storebror som är hockeyspelare, säger Bergkvist till bloggen.

Den fina säsongen kröntes med att han var en av få 03:er som fick chansen att vara med på Bosönlägret för U19-landslaget. – En helt fantastiskt upplevelse och en stor erfarenhet som jag tar med mig. Det bästa är att jag nu vet vad som krävs för att tävla på den nivån. 

Många trodde att han kanske skulle välja att flytta på sig till en större klubb efter den starka säsongen, men han har nu gjort sitt val och stannar i Insjön. – Ja precis. Det var ett svårt beslut helt klart men jag tror att spel i insjön samt studier i min hemmiljö kommer passa mig ett år till. Jag vill inte stressa fram något utan tar en säsong i taget så får jag se vad som händer

Fanns det andra alternativ i bilden som du övervägde? 

-Ja det fanns två andra alternativ också.

Inte helt osannolikt är att Falun är ett av dessa två alternativen. Vi vänder istället blickarna till nästa säsongs JAS där Insjön kanske inte rankas som ett topplag alltid. – Det är en tuff serie med bra motstånd. Vi måste steppa upp litegrann om vi ska vara med i toppen. Speciellt i det fysiska spelet för vi är ett skickligt lag.

För din egen del, vad känner du att du vill utveckla för att kunna fortsätta konkurrera i U19 och liknande?

-Jag vill fortsätta utveckla det fysiska spelet för det va det som jag kände tog mig till högre nivåer under säsongen. Men sjävklart också nöta de tekniska detaljerna såsom skott, pass och bollbehandling.

Bergkvist på Bosönlägret (nummer 20).

Foto: Adam Troy. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar