JAS-bloggen
Listor

Namnen som kan bli nästa stjärna i JAS: ”En av distriktets mest lovande spelare”

Till hösten kommer killar födda 2002 vara äldst i Juniorallsvenskan, men redan nu finns det flera spelare födda 2005 som vill ta över på sikt och bli nästa stora stjärna. Nedan finns ett par av dem.

Jonathan Berglund, Skälby IBK – Andra raka JAS-säsongen och beskrivs som en av distriktets mest lovande spelare, om inte den mest lovande just nu. En center med riktigt fin spelsinne som han kompletterar med en bra teknik.

Olle Ström, Sandviken AIK – Gjorde debut för två år sedan i JAS och fick detta året en full säsong. En snabb forward som gärna tar mycket avslut och och har en orädd spelstil där han redan tränat med klubbens herrlag också.

Daniel Kalentun, Lindås IBK – En smart och bollskicklig back som brås på sina bröder. Förväntas få stort förtroende i JAS redan i år. Gillar att ha mycket boll och kan fylla på i offensiven.

Hampus Nydenfeldt, Alingsås IBK – I detta Alingsås med flera duktiga 04-05 är Nydenfeldt en av de mest intressant. En offensiv kraft som har det mesta för att gå långt. Spelsinne, teknik, handleder och målsinne.

Hannes Slöjdare, FBC Kalmarsund Ungdom – Fick chansen lite i JAS i år, men lär bli än mer intressant att följa nästa säsong. En teknisk spelare med ett ruskigt fint skott som även har förmågan att kunna hitta avgörande passningar.

Ludvig Björkegren Torebring, ÖSK – Spelade denna säsongen både JAS och division 2. En tvåvägsback som är duktig i spelet med boll. Duktig på att göra sin forward om det behövs och besitter ett bra skott. Intressant att följa i ÖSK som satsar till hösten!

Oscar Hammarqvist, Partille IBS – En storväxt tvåvägscenter med en fin fysik, en härlig genomborttskraft och ett fint skott. Kommer bli mycket viktig i Partilles nya JAS-satsning.

Emil Carlsson, Lillån IBK – Nyförvärv i Lillån till hösten. Rightad forward med en fin snabbhet, en bra teknik och ett bra avslut. Svårstoppad när han får upp farten och kommer rättvänd.

Adam Ögren, Nykvarns IF – En center som är duktig åt båda håll och är en fin bollvinnare. Stark med bollen och fin blick för spelet.

Samuel Jönsson-Dolke, Farsta IBK – Stor och snabb, reaktionssnab och bra utkast. Skulle kunna vara en given förstamålvakt i många JAS-lag redan till hösten.

Foto: Erica Holmgren.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar