JAS-bloggen
Intervjuer

Distriktslagsspelare lockades av storklubb: ”Hade inga planer på att byta klubb”

Efter en trög inledning på DJ-sillyn så kan vi nu även göra ett nedslag där då det under helgen presenterades övergånger.

Det är Maja Fogelhamre, som varit Lindås trogen som nu avslutar sin sejour där för denna gången. – Säsongen har varit riktigt rolig, men främst har det varit ett lärorikt år där jag försökt komma in i seniorspelet på ett bra sätt. Jag har också haft så sjukt kul med tjejerna i laget – både på och utanför planen, säger Fogelhamre till bloggen.

Valet föll på en lokal konkurrent, nämligen Pixbo Wallenstam. – Jag hade inga planer på att byta klubb. Men när jag fick frågan av Jonas Eliasson och Pixbo blev klara för Allsvenskan kände jag att det var en lockande utmaning och utvecklingsmöjlighet. Jag känner också flera av tjejerna i Pixbo från bland annat distriktslaget och så jag vet att det är ett härligt gäng.

I Pixbo råder det ju en tuff konkurrens, det är inget som skrämmer dig?

-Nej, absolut inte, det är bara roligt med många riktigt duktiga tjejer i ett lag. Det är bra för utvecklingen med konkurrens och jag personligen blir bara taggad. Vi är ett lag och alla hjälps åt att föra det framåt oavsett om man sitter på läktaren, på bänken eller spelar i första linan.

Fanns det några andra alternativ med i bilden?

-Nej mina planer var att spela kvar i Lindås nästa säsong.

Med tanke på det som pågår runtom i världen nu så finns det en hel del bitar som inte är helt preciserade och så även i detta fallet. – När det gäller träning är mycket fortfarande oklart på grund av corona. Matchmässigt gäller det ju att förtjäna en plats varje vecka. Min ambition är att få mycket speltid i Allsvenskan och JAS.

Vad känner du själv att du vill komma in och bidra med?

– Jag vill bidra med mycket energi, glädje och positivitet till laget. Spelmässigt kan jag tillföra en kombo av styrka och snabbhet. Och ett riktigt tjockt pannben.

Även Alice Dahlberg i Lindås har valt att göra samma övergång ska tilläggas.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar