JAS-bloggen
Intervjuer

SSL-debutanten väljer konkurrenten: ”Förhoppningsvis mer speltid på seniornivå”

Vid en normal säsong så hade den just nu börjat lida mot sitt slut, men med tanke på omständigheterna så har årets silly season börjat mycket tidigare. Hovslätts IK har redan hunnit presentera sitt första nyförvärv till JAS-laget.

Det är Casper Härnborg som ansluter från Mullsjö AIS som under den gångna fått chansen att träna med SSL och även gjort debut i Sveriges högstaliga. – Jag tycker mina egna prestationer har gått lite upp och ner under säsongen. Jag har inte riktigt fått ut mitt spel i JAS-serien då jag gillar att spela tufft, men domarnivån har dock inte tillåtit det. Annars tycker jag att få träna med ett av Sverige bästa lag och även fått lite matchtid bidragit starkt till min utveckling denna säsongen, säger Härnborg till bloggen.

I JAS så körde man denna säsongen ett kombinerat lag med Fagerhult, ett samarbete som började knackigt, men som i slutändan var med och slogs om playoff hela vägen in. – Ja, som sagt det började lite knackigt. Vi var ett helt nytt lag och hade inte spelat tillsammans förut och det var nog därför de inte riktigt klaffade i början. Däremot efter jul kändes det som vi hade något på gång och lyckades då även hålla kvalplatsen vid liv enda tills sista matchen blev inställd tyvärr.

Nu blir det istället Hovslätt som blir nästa klubbadress. – Det största som ligger bakom beslutet är att få förhoppningsvis mer speltid på seniornivå. 

Härnborg född 2002 kommer kunna konkurrera både i division 1 och i JAS-laget där han i JAS-laget på förhand ser ut att bli en viktig kugge. – Mina förväntningar för division 1 är att jag ska försöka ta en startplats och hjälpa laget så mycket jag kan till en kvalplats till allsvenskan. Mina förväntningar på JAS är egentligen samma där att vi ska ta en kvalplats och kanske gå hela vägen till festen.

För Hovslätts del blir det lite annorlunda nu när den så tongivande 01-femman med Knuthas, Olsson, Eriksson, Bäck och Elmquist (samt Axelsson i målet), gjort sitt i JAS-sammahang. – Hovslätts 01-kull är som sagt väldigt bra men det finns även många duktiga 02:or och 03:or. Jag tror absolut att vi kommer vara tunga att möta och att vi kommer ha chans att slå alla lag och speciellt JIK.

Du är ju känd för att vara en defensivt starkt back, vad hoppas du kunna utveckla?

– Jag vill helst utveckla mitt offensiva spel. Jag känner mig säker i defensiven men det är främst den offensiva biten jag behöver utveckla.

Foto: Hovslätts IK.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar