JAS-bloggen
Tippningar

Så kunde DJ-playoff slutat – bloggen siar

Precis som jag tippade ett HJ-playoff hur det kunde slutat, så gör vi samma sak med ett DJ-playoff här. Med tanke på att sista omgången inte var slutspelat i alla grupper så fick vi även här sia sista omgången.

Match 1: RIG Umeå IBF – Björklinge BK

Kommentar: RIG som väntat gruppvinnare, även om Örnsköldsvik denna gången var väldigt sugna på att utmana nu när IKSU/Thoren inte fanns med detta året. Björklinge som inte haft fullt manskap under säsongen då många av de duktiga 03-erna istället valt att prioritera fotbollen, tror jag ändå hade lyckats nypa en andraplats i gruppen då jag tror man hade slagit Storvreta i sista omgången. Här dock hade man inte rått på RIG, vare sig om man hade haft fullt lag eller inte. RIG:s 03:er håller väldigt bra kvalité och spetsa det med Öhgren bland annat så är det ett ruskigt bra juniorlag. Juni Söderqvist, en personlig favorit, hade ställs mot många lagkamrater från SDF-SM!

Match 2: IBF Falun Ungdom – Örnsköldsvik IBF/IBK

Kommentar: En av de svåraste matcherna att tippa på förhand. Falun som överraskande nog vann sin grupp (enligt mig) och Örnsköldsvik som pressade RIG bra och tog en mycket stark andraplats. Svårt att sia om utgången därmed, men jag tror att Örnsköldsvik fina insatser mot RIG har starkt laget under säsongen och visat att de kan hävda sig med de bästa och att de därmed hade tagit sig vidare till Innebandyfesten.

Match 3: Västerås IBS – Täby FC

Kommentar: Ett ungt Västerås lyckades till sist hålla hela vägen in och ta gruppsegern vilket är ett starkt kvitto i en grupp där det fanns andra lag med mer rutin. Västerås kommer, förutsatt att man får behålla laget, ha ett till mycket bra. På andra sidan finner vi Täby som stångats med Åkersberga och Huddinge bland annat. Täby som inför säsongen tappade Jernberg och Lyth till Åkersberga bland annat och Modigh till RIG, men har trots det många spelare som är sevärda. Jag tror att Täby är ett tuffare motstånd än det som Västerås har mött i sin grupp och att det blivit väldigt tight. Sudden? Täby vinner och Västerås får vänta på sitt år tills nästa säsong!

Match 4: Åkersberga IBF – Bele Barkarby IF IBF

Kommentar: Här räknar jag först och främst med att Bele hade slagit Hagunda och behållt de fyra målens försprång före Sirius som skulle ställas mot Vaksala. Det hade inneburit ett Stockholmsderby när Åkersberga som blev gruppsegrare, hade stått för motståndet. Då Åkersberga har en fin kull och många starka kort så tror jag på en klar hemmaseger, där Bele inte känns lika starka som man t.ex gjorde på 97 och 99 kullen.

Match 5: GS 86 AIF – Fröjereds IF

Kommentar: GS var som väntat överlägsna i sin grupp och har de senaste åren gjort väldigt fina resultat överlag, där man i år inte valde att kombinera lag. Nora Pettersson från Hagfors som valde att spela JAS med GS har varit en offensiv injektion som varit nyttig. Ser vi till Fröjered så har vi fått sia lite om utgången. Där hade sista omgången varit superintressant då flera lag slogs om platser inom topp två. Jag räknade först och främst med att Hovslätt hade vunnit derbyt mot JIK och därmed säkrat förstaplatsen. Sen i sin tur så tror jag att Fröjered borta mot Lerum hade gjort det som krävts för att komma tvåa, även om Lerum också hade chansen på playoff. Fröjered har gjort en såpass bra säsong att jag har svårt att se att man kastat bort det i sista omgången. Landvetter hade också chansen! Oavsett vilket lag det hade blivit till sist så tror jag att GS 86 hade tagit en klar seger på hemmaplan och på nytt kvalificerat sig för Innebandyfesten.

Match 6: Hovslätts IK – Lillån IBK

Kommentar: Även om Hovslätt förlorat någon mer match än väntat under säsongen så kunde man till sist göra det som förväntades egentligen. Man har ett på pappret bra lag med duktiga spelare på samtliga positioner och framförallt när man fått nyttja Elsa Hag med. Jag tror även här att hemmafördelen hade gjort sig och Hovslätt hade vunnit ganska bekvämt.

Match 7: Pixbo Wallenstam IBF – FBC Kalmarsund Ungdom/FBC Kalmarsund

Kommentar: Pixbo har varit en maskin och oavsett gruppens kvalité så är det en styrka att vinna matcher i längden sett till motivation och att man allt som oftast kan åka på en plump någon gång. Man har en imponerande målskillnad och även en stor spridning på poänggörare, vilket kan vara på både gott och ont. Bredden finns, men spetsen? Jod, Axina Pettersson och Justina Eliasson har den ifall det hade behövts. Kalmarsund kunde inte rå på Lund (vilket var väntat), men har utöver det kanske tappat lite onödiga poäng ändå. 01-erna var ju en fin kull och här hade de räckt med en seger mot bottenlaget Stanstad i sista omgången vilket jag tror man hade löst och haft Engelholm bakom sig. Dock tror jag det hade tagit stopp mot Pixbo här!

Match 8: IBK Lund /IBK Lund Elit – Warberg IBF

Kommentar: Playoffets ojämnaste match? Inte sett till att Warberg är dåliga utan att Lund är alldeles, alldeles för bra. Oavsett man saknar spelare iår, spelat på sju spelare eller vad problemet har varit så har man löst det utan problem och kört över vissa motstånd brutalt. Karlsson x2, Heander, Eriksson, Törngren i det offensiva spelet har sprutat in poäng och jag tror säkerligen att man hade kunnat nå tvåsiffrigt även här. Warberg försökte haka på Pixbo och vid seger i sista omgången mot Pixbo hade avståndet bara varit tre poäng vilket isåfall hade varit imponerande! Warberg som även har lite 03.er lär kunna vara ett stabilt lag även nästa år!

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar