JAS-bloggen
Listor

10 spelare som borde byta lag: ”Testade spel i allsvenskan via dubbellicens”

Bloggen har precis som på HJ-sidan även listat 10 övergångar som hade kunnat ske i DJ-JAS. Återigen, spelare som hade kunnat byta till en bättre miljö eller övergångar som bara kittlar lite allmänt!

Ester Lind – från Landvetter till Pixbo: Lind har varit en av de tongivande spelarna nu i Landvetters framstormning där man gått från unga och orädda till namnkunniga spelare. Nu kommer dock både Zetterstedt och Selén lämna för RIG och även om det finns duktiga spelare kvar så hade storklubben Pixbo fått ytterligare spets och kvalité. Centergeniet Lind som utan tvekan lär ha en plats i Västsvenska till hösten och fortsätta sin utveckling. Kan hon ta klivet? 

Elin Stillman – från Rönnby IBK Västerås Ungdom till Västerås: Västerås som redan denna säsongen lyckades knipa förstaplatsen med klar marginal före lag som Bele och Sirius. Stillman och hennes Rönnby hade en tyngre säsong även om Elin var en av de som verkligen levererade. Västerås tappar en offensiv kraft i FeliciTesa Forngren och kunde man få in rightade Stillmans offensiva kvalitéer så hade de varit en ruggig förstärkning! Rönnby lär till hösten bli bättre, men att ro på Västerås ändå blir svårt. Kan hon ta klivet?

Linnea Lindgren – från Värmdö till Hammarby: Värmdö har förvisserligen inte haft JAS-lag denna säsongen, men ryktas ha till hösten. Hammarby som nådde en fjärdeplats denna säsongen och som till hösten kan finnas i toppen igen med den spetsen man har i Emtell framförallt. Även om man tappar ett par 02:er så kan man med ett par nyförvärv täppa till hålen helt okej. Lindgren kan byta miljö och få chansen i bättre JAS-lag samt Allsvenskan då hon ändå noterades för 24 poäng i division 1 iår. En snabb och teknisk forward som är svår att komma åt i de offensiva ytorna. Läser spelet bra och är en smart spelare. 

Estelle Lohmander – från Engelholm till Lund: Lund kommer ha kvar Oliva Nilsson som absolut är en duktig målvakt och den ett år yngre Elsa Arph som kommer underifrån. Lohmander är dock en klassmålvakt som var en av de ledande spelarna för Skåne i SDF-SM. En målvakt med hög lägstanivå och som gillar att styra sina spelare. Även om Lund tappar Karlsson x2 och Törngren så kommer Heander med flera se till att Lund blir ett topplag även nästa säsong. Med Lohmander så blir man en klar favorit!

Hanna Englund – från AIK till Täby: Englund som hunnit representera flertalet olika klubbar senaste säsongerna kan nu ta chansen och välja Täby igen. Täby lär bli väldigt starka i JAS med många intressanta 03:er i laget. Englunds AIK hade ett tufft år både i Allsvenskan och JAS och istället finns möjligheten till division 1-spel samt på sikt träning med SSL i Täby. Inte helt omöjligt! Englund som är en teknisk spelare, med näsa för målet och även en hög utvecklad spelintelligens.

Nelly Flodin – från Jönköping till Hovslätt: Hovslätt blir att räkna med igen och Flodin är en spelare som kan ta chansen. Även om unga Jönköping blir ett hack bättre så är Hovslätt en tuff nöt att knäcka. Flodin med bra handleder och ett bra avslut hade varit ett mycket välkomnat tillskott!

Saga-Maja Andersson – från Partille till Pixbo: Även om Partille haft ett par kullar med duktiga spelare så har man aldrig lyft hela vägen riktigt. I år var man längre ifrån playoff än väntat enligt undertecknad. Saga-Maja som testade spel i Allsvenskan med Lindås på en dubbellicens är en av distriktets bästa 03-backar, om inte den bästa. En övergång till Pixbo hade varit intressant, se hur hennes utveckling och roll hade kunnat se ut där. En bollskicklig back med fin blick och ett bra passningsspel. Ett starkt Pixbo hade kunnat få en riktig spetsvärvning!

Amanda Nehler – från Hjulsbro till Berg: Nu hade inte Bergs IK något JAS-lag i år, men man placerade sig etta I DJ-serien och hade flertalet spelare med i SM-truppen och borde kunna bli en utmanare i regionen här om man nu anmäler sig. Nehler som är en av Hjulsbros mest lovande spelare hade varit ett mycket  intressant tillskott.

Clara Nilsson Persbo – från Umeå City till Umeå Västra IBK/IF: Umeå Västra som var nya i år och bestod till stor del av mycket spelare från tidigare Dalen. Man gjorde klart godkända resultat och nådde till sist en tredjeplats även om det var ganska många poäng till playoffplats. Nilsson Persbo som var Umeå Citys ledande spelare under säsongen och även var med i SDF-SM hade kunnat ge laget den extra energin och spetsen inför höstens nya försök. Kan det bli verklighet?

Julia Andersson – från Björklinge till Sirius: Visst,det går ingen nöd på målvaktssidan i Sirius med både Julia Melltorn och Alice Rodenvall, men vem tackar nej till en duktig målvakt med meriter från SDF-SM bland annat? Ryktet säger att de duktiga 03:erna i BBK väljer fotboll (Vilket syns redan sett till antal matcher denna säsongen) och flera tongivande 02:er som Isa Lunneborg och Ida Berglund är nu för gamla. Björklinge känns därmed svaga (kommer de till spel?) och Sirius känns mer som det givna valet för Andersson!

Saga-Maja Andersson, i nya färger till hösten?

Foto: Mikael Tjäder. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar