JAS-bloggen
Intervjuer

Supertalangen har gjort sitt val – väljer lokalkonkurrenten: ”En del av idrotten”

Efter en tids väntan där spekulationerna har varit många så har Sveriges mest jagade yngling, som har gått ifrån lovande till en stjärnspelare i SSL, nu gjort sitt val.


Det är Filip Eriksson som till sist har bestämt sig att skriva på för lokalkonkurrenten Storvreta. – Det var såklart många saker som spelade roll. Jag kände att jag ville ta nästa steg i min karriär samtidigt som det var viktigt att helheten blev bra. Efter ett tag bestämde jag och tjejen att stanna kvar i Uppsala och köpa lägenhet tillsammans så då stod det mellan Sirius och Storvreta. Jag känner att Storvreta var det bästa alternativet för min personliga utveckling samtidigt som jag får slåss om guld. Jag tror att jag kommer utvecklas mycket i den här miljön med vinnarkultur och en jäkla mentalitet, säger Eriksson till bloggen.

Tidigare under våren har det varit prat om Kalmarsund, Falun, Pixbo och såklart då de två Uppsalaklubbarna. – När jag och tjejen bestämde oss för Uppsala var det som sagt bara Sirius och Storvreta det stod emellan. Men Pixbo var ett hett alternativ för har alltid diggat Göteborg och laget är på uppgång.

Till skillnad från sin roll i Sirius, där han har varit en av lagets absolut viktigaste spelare offensivt och haft en stor roll, så blir det nu en helt annan konkurrens där Storvreta kan använda spelare som Albin Sjögren, Rasmus Sundstedt, Simon Götz och Michael Jansson bland annat på samma position. – Det stämmer, jag tror att det kommer vara positivt för mig. Det blir helt klart en ny situation för mig. Men att vara i en miljö där man varje dag måste leverera för att få speltid och förtroende tror jag kommer göra att jag utvecklas ännu mer.

Du har ju haft två säsonger där du utvecklats mycket. Vad vill du fortsätta utveckla?
– Jag vill utveckla mycket. Men framförallt vill jag bygga vidare på att spela innebandy i en hög fart och hitta farliga ytor. Sen är försvarsspelet och det fysiska spelet något jag jobbar med dagligen och vill utveckla. Sen vill jag bidra med det jag är bra på och leverera i ett topplag.

Förutsatt att SSL kommer igång i tid så kommer Eriksson under kommande säsong ställas mot sitt gamla lag två gånger om i två intressanta derbyn. – Ja det kommer bli häftigt, jag tror att det till en början kommer kännas konstigt men sen är det nog som ett vanligt derby. Sen kommer det såklart att vara speciellt att möta alla gamla lagkamrater och vänner. Men det är en del av idrotten.

Foto: Adam Troy. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar