JAS-bloggen
Listor

10 spelare som borde byta lag: ”Belönades med plats som underårig på Bosön”

Bloggen har listat 10 potentiella övergångar på killsidan till hösten. Spelare som framförallt skulle gynnas i en bättre och intressanta miljö, men även något långskott som känns intressanta och spännande!

August Bergkvist – från Insjön till Falun: Centern som slog igenom ordentligt i SDF-SM och som var nära att slå ut Stockholm tillsammans med sitt Dalarna. Belönades med en plats som underårig på Bosön. Spelskicklig, teknik och avslutare. Noterats för 104 poäng i JAS och div 2 och skulle till hösten kunna spela både JAS och division 1 i Falun. Avståndet är pendlingsbart!

William Karlsson – från Stenhagen till Sirius/Storvreta: Karlsson som tidigare varit i Sirius ett par säsonger, men som nu bär nyckelroll i Stenhagen. En teknisk spelare med både bra avslut och känsla. Skulle komplettera 03-kullen i Sirius på ett fint sätt.

Kim Giulotte – från Vallentuna till Väsby: Rightcentern som gjorde debut i år och visat sin klass direkt. Vallentuna lär inte bli något uttalat topplag kommande åren, men Väsby kan absolut vara ett lag på sikt att räkna med. Att få in Giulotte med sin räckvidd, spelförståelse och skott hade varit en drömvärvning!

Adrian Söderberg – från Göteborg till Lerum: Den spelskicklige backen som lär vara jagad av de flesta storklubbarna i området. Känd för sin snabbhet, sin genombrottsförmåga och sin bollkänsla, allt det du gärna vill ha i en back. Lerum sitter på fyra duktiga 02-03 backar till nästa säsong, men ska man gå långt behövs en bredd och en spelare som Oscar Johansson lär spela mycket i A-laget och kanske vilas emellanåt.

Ahmad Dakallah – från Telge till Salem: Var en fin offensiv fläkt i SDF-SM och har under säsongen fått chansen i division 1 med ett ganska svagt Gnesta. Flera spelare tog samma kliv redan denna säsongen och Dakallah borde kunna bli nästa. En stork och stark forward som är mycket användbar i powerplay bland annat. Stått för mycket poäng och skulle kunna bli en viktig pjäs med en gång.

Gustav Eurén – från Zenith till Pixbo: Behöver lämna sin miljö i Zenith för att ta nästa kliv. Kan nyttjas både som center och forward och spelade som offensiv spets i Västsvenskas lag. Ett fint spelsinne, en bra teknik och en bra arbetskapacitet. Skulle kunna aspirera på en division 1-plats i flera lag nästa år. Kan Pixbo vara ett lämpligt alternativ, Pixbo som under senare delen av säsongen fick allt mer stäm i spelet.

Emil Sellberg – från Örebro SK till IBF Örebro Ungdom Känns som ett naturligt steg för många sett till att Örebro ändå är en storklubb i dessa sammanhang. Sellberg, en av lagets ledande spelare har två SDF-SM i ryggen och kan vara redo för större utmaningar även om övergången i sig kanske är lite känslig. Örebro fick förra säsongen in flera 02-03 från Askersund och har ytterligare ett bra år framför sig med Jocke Andersson, Saverstam, Malte Eriksson och Nordlander. Teknisk spelare som kan bli riktigt bra om han använder sina styrkor på rätt sätt.

Albin Engström – från Åkersberga till Bele Barkarby: Åkersberga är ju en bit utanför, men Bele borde kunna vara ett rimligt alternativ. Bele som tappar ett par 01-kort, men som har kvar Hjorth och som gick vidare till regionsslutspelet med sin 03-04 kull också. Engström är en passningsskicklig spelare med blick för spelet och förmåga att hitta avgörande passningar. Duktig i en mot en spelet och bra på att täcka boll. Åkersberga som även åker ur division 1.

Anton Carli – från Gamla Stan till Dalen: Som jag gjort en gång tidigare så föreslog jag Wiklund till Dalen i en Carlsten parallell. Dalen som tappade typ hela sitt lag till Thoren, men som ändå gjort det klart godkänt. Man har många 03:er som känns spännande. Bertilsson, Arvidsson och Juntila bland annat. Vem vet, man kanske får tillbaka lillebror Bodén nu när Thoren tappar många 01:er. Carli, som känner många spelare från Västerbottens distriktslag hade varit en fin värvning. Man kanske kan locka med division 1-spel samt träningsmiljö i SSL. En tempostark och rapp spelare som ofta blir ett hot offensivt. Sprider energi med sitt spel. Långsökt, men hade varit häftigt!

Ludwig Bäckman Forkner – från Linköping IBK Ungdom till Ledberg: En ”förbjuden övergång” samma som Mäkinen och Viktor Johansson gjorde inför i år. Kan vi se en till? Känslan är att Ledberg är något i förarsätet och trots att man senaste åren tappat extremt duktiga spelare till både RIG och Falun (Hemmingberg, Demir, Malm, Engström, Wiggur) så har man lyckats ersätta dem. Linköping kommer tappa Grön, Johnson, Lögdberg och Forsberg bland annat, tunga avbräck och även om 03-04 fyller på så känns Ledberg hetare. Bäckman Forkner till Ledberg hade varit ett offensivt tillskott. Bra storlek, bra fysik, bra blick och framförallt ett fruktat avslut.

August Bergkvist (nummer 20), som gjorde stor succé under SDF-SM med Dalarna.

Foto: Adam Troy. 

//Rasmus

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar