JAS-bloggen
Intervjuer

En poäng bakom giganten – men inte nöjda: ”Utifrån förutsättningarna är man besviken”

Det vankades toppmöte i A-gruppen under gårdagen där kampen om förstaplatsen skulle avverkas.

Det var Thorengruppen som behövde tre poäng mot RIG för att gå om just dem i tabellen. – Ja precis vi visste vad som gällde inför matchen, jag tyckte inte att det var något ingenting speciellt med uppladdningen förutom då att man ska möta RIG som alltid är kul och redan där får man en boost, säger Axel Hjälm till bloggen.

Det var RIG som satte sig i förarsätet med en 1-2 ledning efter period ett. – Jag tycker att vi gör en helt okej första period utifrån förutsättningar då vi vet att vi inte kommer att spela med så mycket boll gäller det att vara rädd om boll när vi får tag i den, samtidigt som vi försöker kontra på dem.

I period två så föll det endast ett mål och det var när Jonas Grahn stötte in en retur framför målet på Marcus Peils skott. – En period som jag inte riktigt tycker speglar hur vi spelar då vi 2-3 i ramen som lika gärna kunde gått in, men övrigt en period som går väldigt fort då det är rullande tid vid avblåsningar som jag inte tycker om speciellt mycket.

I den tredje perioden så kunde Hjälm först reducera och kunde sedan kvittera med två minuter kvar. – Tycker vi inte gör något mycket bättre från föregående period förutom att vi vinner boll på farligare ställen vilket ledde till två mål och kunde blivit fler men inte bara målen, vi sätter även lite högre press vilket kunde ledat till mål bakåt också, men Oskar Mikkonen briljerade i målet hela matchen tycker jag.

Med endast en poäng så blev det en andraplats där RIG knep förstaplatsen med enbart en poängs marginal. – En andraplats i gruppen är ju bra, men utifrån förutsättningarna så är man ju såklart lite besviken på att vi inte kunde vinna igår och ta förstaplatsen som hade varit helt magiskt, men vi får ta det som det är.

Man kommer i sitt playoff få möta Tyresö, grupptvåan från E-gruppen. – Ja så är det och jag har ingen aning om hur Tyresö är om jag ska vara ärlig så det ska bli spännande att få möta dem, men vi ska ge allt för att vinna iallafall!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar