JAS-bloggen
Intervjuer

Hon blev årets nyförvärv: ”Har börjat värdera mina lägen mer än tidigare”

Förra veckan genomfördes en omröstning på bloggen kring vem som är årets nyförvärv på dam respektive herrsidan.

På damsidan så blev det en ganska klar segrare i form av Filippa Philipsson Eriksson som inför denna säsongen tog klivet från FC Helsingborg till Lund. En spelare som redan förra säsongen visade framfötterna, men alternativen var trots det få. – Nej, valet stod mellan att stanna kvar i FCH eller byta till Lund, säger Eriksson till bloggen.

Lund som redan förra året var en stark utmanare med flertalet underåriga spelare var självklart ett attraktivt val. – Efter att dem hade hört av sig väcktes intresset och jag blev allt mer sugen på att testa något nytt. Jag ville helt enkelt utvecklas mer och jag såg Lund som ett lag där min personliga utveckling kunde gå framåt.

I JAS-spelet så har man dominerat totalt och har 13 segrar och därmed full pott. – Jag skulle säga att vi har en bred trupp och ett otroligt starkt lag med mycket rutin. Vi har många skickliga spelare med olika styrkor, där några av oss spelar/tränar med vårt allsvenska lag vilket ger oss många fördelar när vi väl spelar jas där tempot är lite lägre.

På 11 spelade matcher så har Eriksson själv stått för 36 poäng där poängligan domineras av spelare från Lund. Topp fem är enbart spelare från just den föreningen. Eriksson själv är nöjd hittills. – Ja, men det är jag väll. Jag tycker att jag har gjort en bra säsong där jag utvecklats mycket, men jag kan alltid utvecklas ännu mer.

Vad känner du själv att du utvecklat under säsongen i spelet?

– Min främsta utveckling har varit min spelförståelse där jag har börjat värdera mina lägen mer än tidigare. Jag har börjat ta egna avslut vilket har utvecklat mig som innebandyspelare. Förutom min spelförståelse har jag utvecklat mig något i det fysiska spelet, men som sagt det kan fortfarande blir ännu bättre.

Det finns ju ett par uppmärksammade övergångar och en annan sådan som Eriksson väljer att lyfta själv när hon får frågan är Julia Udd, som tog klivet från Åstorp till Warberg. En spelare som också fanns med som ett alternativ i röstningen och som var en av de som utmanade Eriksson mest. – I juniorallsvenskan känner jag inte till särskilt många nyförvärv denna säsongen, men en spelare som jag tycker har tillfört mycket till sitt lag är Julia Udd i Varberg. I mina ögon har hon utvecklat sin blick för spelet något jag framför allt såg under SDF-SM där hon hade en ledande roll i laget.

Foto: Patrik Palm.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar