JAS-bloggen
Intervjuer

Fjolårets succé missar playoff: ”Vi har varit väldigt ojämna”

Damernas D-grupp har nu fått klart med sina två playofflag efter att fredagens match i gruppen blev spelad.

Det var Huddinge som fortsatt hade chansen när man ställdes mot Hammarby under fredagen. Man hade inför matchen 28 inspelade poäng på 14 matcher, något som man själva inte såg som godkänt. – Nej, egentligen inte. Jag tycker att vi har tappat lite väl mycket poäng i matcher som har varit jämna och som vi borde ha vunnit, säger Tilde Olsson-Åhman till bloggen.

Hammarby låg på en fjärdeplats, men hade egentligen inget att spela för utöver mitteplaceringar. – Vi vet att vi var tvungna att vinna för att ha chans att nå playoff. Hammarby är ett offensivt lag med spetspelare som måste stoppas.

0-0 efter första, 2-1 efter två. Vad säger ni inför tredje?

-Det är som sagt en jämn match men vi tycker inte att vi kommer upp i nivå och vi får inte till våra uppspel och försöker förändra lite taktiskt.

Tidigt i den tredje kunde man kvittera, men trots det ta en timeout. – Vi är tvungna att vinna och gör oss redo att gå ner på folk för att få upp tempot.

Tyvärr så hade hemmalaget Hammarby en viss Saga Emtell i laget. Emtell gjorde först två raka, innan hon under matchens slutskede kunde göra ytterligare två och fastställa slutresultatet 6-2. Därmed missar man playoff och istället tar Åkersberga och Täby platserna.  – Vi måste gå för vinst och när vi ligger på, trycket de istället in två. Vi får inte till det spel vi vet att vi kan och är inte tillräckligt hungriga och då är Bajen helt enkelt bättre än oss. I slutet av matchen tar vi ut keeper och tyvärr får vi inte till 6 mot 5 spelet och Bajen gör två mål i öppen kasse.

Förra året festen, detta året inte ens playoff. Skulle ni beskriva året som ett misslyckande?

-Självklart är vi besvikna och missnöjda med att vi inte går till playoff som har varit ett av våra mål under säsongen. Samtidigt är det inte samma lag som vi hade förra året då 01-orna har lämnat. Vi tar oss inte till JAS playoff men det är många i laget som spelar i Dam1 och ska vara med och kriga i kvalet till allsvenskan. Vi lägger istället vårt fokus på det och blickar framåt.

Vad tycker du ni saknat för att nå hela vägen?

– Vi har varit väldigt ojämna denna säsong. Vi har i vissa matcher spelat väldigt bra och vi har tex spelat lika mot Åkersberga båda matcherna. Ackers som inte har tappat några poäng förutom mot oss. Samtidigt som vi har förlorat mot bottenlag, vilket man inte kan göra om man ska nå festen.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar