JAS-bloggen
Intervjuer

Vidare från förkvalets första runda – seger i sudden: ”Precis som vår tränare förutspått”

K-gruppens upplägg inför playoff är ju väldigt speciellt, det där inleds med ett förkval innan det kan fastställas vilka lag som når playoff.

K-gruppens fyra mot femma var nämligen CL98 mot Kalmarsund, ett derby där det första mötet vanns av Kalmarsund med uddamålet. – Efter matchen så var vi väldigt nöjda med den situationen vi hade satt oss i ett måls uppförsbacke och en avstängd nyckelspelare för FBC så vi var absolut nöjda, säger CL:s David Carrington till bloggen. 

Det var en vecka mellan den första matchen och returen, en vecka där man ägnade sig åt vad?

-Mellan matcherna så tränade vi på som vanligt och jag och några till i laget ökade fysmängden och kanelbullemängden minskade.

Ändrade ni något specifikt i gameplanen inför match två?

-Vi ändrade inget speciellt i gameplanen utan vi vet att vi är ett lag som kan överraska och har potential och det är lite de vi går på inte en massa taktiskt och sånt.

CL som var bortalag hade 0-1 efter första perioden där Kalmarsund kvitterade i den andra. – Matchen var jämn och båda lagen hade väldigt många lägen som borde blivit mål. 

CL behövde en uddamålsvinst för att nå sudden och med drygt två minuter kvar kom en timeout innan man till sist hittade ett ledningsmål. – Vi tar timeout med någon minut kvar i tredje och tränaren säger inget taktiskt utan han säger ” Nu går Fabian Rydell in och kvitterar sedan avgör Carrington i sudden” och som så många gånger förr så blev det precis som vår tränare förutspått. 

Så blev det – efter bara 16 sekunder spelade i den efterföljande sudden så kunde Carrington hitta nätet och avgöra matchen. – Jag får en långboll av Melker Sandebäck, jag lyckas hålla bort backen och slänger bara bollen mot mål med backen sedan så glider den in mellan bena och rullar precis över mållinjen.

Innan man når ett eventuellt playoff så ska man även försöka rå på Växjö i ett dubbelmöte. – Vi möter Växjö nu och det kommer bli två väldigt svåra matcher där vi som många gånger förr jobbar i underläge vilket passar oss väldigt bra för vi är ett lag och en förening med väldigt fin och härlig sammanhållning som alltid kämpar för varandra med stort hjärta. 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar