JAS-bloggen
Intervjuer

Fin skalp efter tung säsong: ”Började spela med en annan glädje än innan”

Vi tittar till damernas B-grupp där ett bottenlag inte har något att spela för, men som under fredagen kunde ta en fin skalp.

Alunda/Rasbo har under säsongen gjort ganska svaga resultat, men har i få matcher kunnat mönstra fullt lag där spelare som Fanny Blad och Frida Ågren t.ex. inte deltagit fullt ut. – Laget fick en tung start på säsongen, det blev då ett samarbete mellan Alunda och Rasbo i JAS som var en bra tanke men som inte riktigt gick ihop mellan tränarna då vi hade lite olika spelsätt, krav osv. som jag ser det hela på. Men i januari hoppade våra dåvarande tre tränare av, av olika anledningar. Vi fick en ny tränare, Henrik, som inte hade så stora krav på laget vilket jag tror var en lättnad för tjejerna och de börja spela med en annan glädje än innan. Så visst i vissa matcher hade vi nog säker kunnat påverka resultatet, men det är svårt att säga med tanke på hur det varit tidigare, säger Blad till bloggen.

Under fredagen så mötte man gruppens tvåa, Björklinge. – Björklinge har alltid varit ett tufft och bra motstånd med duktiga spelare så jag visste att det skulle bli en tuff match som det alltid blir när vi möter Björklinge. Men mina tankar var på att fokusera på vårt spel och att kunna bjuda på en bra match vilket vi gjorde.

Björklinge saknade dock ett par tongivande spelare, bland annat Julia Ragnarsson och Ida Andersson Weidenberg. – Det är grymt bra spelare såklart som också gör väldigt mycket poäng för Björklinge, men i helhet så ligger Björklinge tvåa i tabellen så jag tycker ändå att de ska kunna prestera på den nivån ändå utan de, så det var inte något jag tänkte på så mycket innan matchen.

Man hade en fin 1-3 ledning efter första och en 2-5 ledning efter ytterligare 20 spelade minuter. – Jag tycker vi spelade för varandra och vi hade kul, vilket vi har haft lite svårt med i vissa andra matcher. Vi gör ett tidigt mål och har ledningen efter första vilket alltid är skönt och gör det lättare att spela. Efter andra har vi kvar ledningen och vi låter inte Björklinge komma ifatt så vi visste att de skulle pressa oss mer i tredje. Men inför tredje hade vi bestämt oss för att vi skulle vinna och att vi skulle fortsätta att spela som vi gjort de två första perioderna.

Två mål under första halvan i period tre gjorde att Björklinge tvingades till timeout vid ställningen till 2-7, där man då kunde tro att det var klart. – Det är klart att man kan känna lite då att det är klart, men samtidigt kan vi inte slappna av för vi vet att de kan vända matcher rätt snabbt, så vi fortsatte att köra på in i det sista vilket resulterade i vinst.

Till sist 5-8 vinst och tre sköna poäng. Vad kan ni ta med er till de sista två matcherna?

-Riktigt skön vinst verkligen, jag tror att vi behövde de här 3 poängen efter en väldigt tung säsong. De sista matcherna måste vi ta med oss inställningen till att vinna, inställningen till varandra, glädjen och att aldrig ge upp.

Foto: Stina Blomkvist.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar