JAS-bloggen
Intervjuer

Vill ta bort poängkungen i toppmötet: ”Redan sagt några väl valda ord”

Under fredagskvällen så väntar en klart intressant match sett till båda lagen kan ta klara kliv mot sina fasta slutplaceringar i gruppen.

Höllviken kliver in i matchen som serieledare och har efter 14 matcher, spelat ihop 35 poäng. – Vi har nog överraskat i mångas ögon men vi själva är inte jätteförvånade. Förra säsongen var en lärorik säsong utan 00:or vilket stärkte oss som lag. Sen har vi ju inte heller blivit sämre över att ha fått igång två poängmaskiner i Theo Nysten och Wiggo Hanson, säger Filip Lenander till bloggen.

Motståndarna för kvällen kommer vara Bjärred som med en match mindre spelad har 27 poäng och därmed placerar sig på en tredjeplats. – Bjärred är ett bra lag med många duktiga spetsspelare, men har inte bredden som vi har. Tror matchbilden kommer vara lik den var sist borta mot Bjärred. Båda lagen kommer dela på bollinnehavet, men vi vinner det flesta duellerna, vi är starkare än Bjärred där. Sen gäller det att hålla koll på deras diagonalspel, det har vi bra koll på.

Höllviken har sedan förlusten mot Munka Ljungby den sjunde december tågat på ordentligt och radat upp seger efter seger. – Vi är en go grupp med boys som har bra sammanhållning. Vi har hittat bra i femmorna nu också vilket gör att vi har starka kedjor. Denna säsongen har vi även lite mer marginaler på vår sida, föra säsongen hade vi inte det. Annars tycker jag att spelet rent generellt sitter bättre och vi vinner alla dem viktiga matcherna mot toppkonkurrenterna vilket gör att vi sitter i en fin position inför slutspurten.

I Bjärred så finns två poängstarka spelare i form av Nils Nordlund och Gabriel Fogwall. – Fogwall är en bra innebandyspelare, Nordlund har jag inte så bra koll på. Gäller att ligga nära Fogwall, annars får han stå och göra vad han vill, vi brukar stänga honom rätt bra under matcherna. Vi får skicka vår comebackande lagkapten Lukas Holmkvist på honom så kommer vi nog ha bra koll på honom. Sen känner jag honom väl så har redan sagt några väl valda ord till honom.

Höllviken har redan säkrat en playoffplats och förstaplatsen är så när klar där det krävs mycket om man ska tappa den till bakomliggande lag. – Vi är ju som sagt redan klara för play-off. Skulle ljuga för er om jag svara att vi inte börjat kolla, men fokus just nu är på att vinna mot Bjärred imorgon och säkra seriesegern.

För Lenanders egen del har det varit något trögt, då fjolårets 19 poäng hittills bytts ut mot 15 där man kanske ändå räknade med en förbättring sett till lagets starka säsong. – Haha jo det kan man tycka, och det trodde jag själv också.  Första halvan av säsongen fick jag och min femma det inte riktigt och stämma offensivt. När vi sedan bytte om i femmorna och jag fick mer förtroende har även poängen och speltiden blivit bättre. Men så länge laget presterar spelar det inte så stor roll.

 

Foto: Patrik Palm.

//Rasmus

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar