JAS-bloggen
Intervjuer

Säkrad andraplats efter krossen – vill fortsätta utmana RIG: ”Vi kan absolut vara med och utmana dem”

Damernas A-grupp brukar bli relativt odramatisk då RIG allt som oftast blir en solklar favorit där det istället blir en kamp bakom.

Örnsköldsvik som för ett par år sedan tog ett silver i JAS-klassen skulle under helgen möta jumbon Öjebyn där det dock inte fanns någon underskattning. – Ja, sett till tabellen är det ett lag vi ska vinna mot men vi förbereder oss på samma sätt som vi alltid gör och fokuserar mest på vårat och vad vi vill få ut av matchen, säger Agnes Viström till bloggen.

Ö-vik är det laget som skuggar RIG och har under denna säsongen förlorat en match med 2-6, men även kryssat en match. Viström anser att man är laget som ska kunna hota. – Ja det tycker jag, i senaste mötet har vi ledningen tills det bara är 30 sekunder kvar så vi kan absolut vara med och utmana dom.

Mot Öjebyn så kopplade man greppet tidigt och hade redan 5-0 efter första perioden. – Ja, med den ledningen kan vi känna oss trygga och ta med oss självförtroende för att våga vara mer kreativa och testa nya saker.

Hela 11-0 efter två, vad pratar ni om inför tredje?
– Egentligen att bara fortsätta som vi gjort i dom två tidigare perioderna men att inte slappna av utan med ett fortsatt jobb hjälpa vår målvakt att hålla nollan.

Man tog till sist tre poäng och hela 18-0 på tavlan och en skön känsla inför avslutningen. – Vi tar med oss bra känslor då vi spelat bra i dom senaste matcherna och vi går för att avsluta med två vinster, vi har en revansch att ta mot JÄBO.

I och med segern så säkrade man även en andraplats i gruppen bakom då RIG, där man hade nystartade Umeå Västra närmast jagande bakom sig. – I och med att Team TG drog sig ur satte vi tidigt en målsättning om att försöka komma tvåa i gruppen, så det motsvarar dom förväntningar vi hade rätt bra.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar