JAS-bloggen
Intervjuer

Säkrade seriesegern mot grupptvåan – trots sju utespelare: ”Väldigt bra tränade”

Trots att det återstår tre omgångar kvar i damernas H-grupp så kan vi redan nu fastställa en del av gruppens utformningen.

Lund hade redan inför matchen mot Kalmarsund förra helgen med då fyra matcher kvar att spela, chansen att säkra sin serieseger. – Helt ärligt var det inget som vi överhuvudtaget tänkte på. Inte förrän matchen var över och vår tränare som inte var på plats skrev grattis insåg vi det, säger Tyra Jeglertz till bloggen.

Det skulle dock vara tuffa förutsättningar då Kalmarsund låg tvåa och Lund enbart hade sju utespelare att tillgå. – Eftersom vi är vana att vara väldigt många spelare vid matcher är det självklart att vi var tvungna att ändra vår spelplan efter förutsättningarna.

Vad väntade ni er för matchbild?

  • Kalmarsund är ett bra lag så vi förväntade oss såklart en tuff match med ett högt presspel från deras sida.

Lund kunde trots sitt manfall ändå hade en 0-2 ledning efter period ett. – Allihop spelar med mycket energi och hjälper varandra över hela planen. Vårt trygga backspel gör att Kalmarsund inte kan pressa så högt som de vill och vi rullar runt på bollen på ett sätt som inte blir så jobbigt för oss.

I period två så fortsatte dominansen och man kunde gå upp till hela 0-5. – Halvvägs in i andra drabbas vi av en skada på kapten Tindra och resten av matchen spelar vi med sex utespelare. Trots detta kontrollerar vi perioden och spelar exakt som vi ska. Vår debutant i målet, Elsa Arph, får även oss att känna oss trygga bakåt. 5-0 känns inte orättvist.

Det skulle i slutändan inte bli någon spännande match då den slutade 1-8 och Lund säkrade därmed sin serieseger. – Vi kan ta med oss att vi är väldigt bra tränade och att vi kan spela fin innebandy med hög koncentration även med få spelare. Dessutom var det jättekul och se hur bra vi peppade varandra under hela matchen. Sen var det såklart extra kul att vi säkrade seriesegern så att vi får kvala till Innebandyfesten på hemmaplan 28/3.

Ni vinner alltså mot tvåan med 1-8, trots sju utespelare. Är jas-serien för dålig sett till att ni knappt får något motstånd? –  Jag vet att det finns många duktiga jas-lag i Sverige så under kvalet och förhoppningvis Innebandyfesten förväntar vi oss inget annat än tuffa och jämna matcher. Jag tycker att våra resultat i grupp H säger mer om oss än om motståndarna. Vi har en bredd trupp med många otroligt duktiga och rutinerade spelare samtidigt som några har erfarenhet från spel på högre nivå (Allsvenskan) vilket skapar en trygghet i laget. Detta tillsammans med att vi alltid har väldigt kul ihop är förklaringen till vår framgång.

Foto: Patrik Palm.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar