JAS-bloggen
Intervjuer

Gick vidare från regionsspelet – känga till konkurrent: ”De måste ha underpresterat”

För drygt två veckor sedan avgjordes USM-regionsspelet där fyra lag kvalificerade sig för Innebandyfesten i Växjö i april. Vi tar tempen på tre av lagen som lyckades med bedriften att kvalificera sig dit.

Jönköpings Hannes Nyström, Karlstads Måns Goullu och Faluns Linus Sjögren är tre spelare som tillsammans med sina lag lyckades vinna sina regionsspel, där Lindås Rasta var det sista laget. 

Om vi ser till regionskvalet inför, vilka såg ni som ert största hot och utmanare?

Hannes: Jag skulle säga att båda Genarp och Växjö såg väldigt starka ut.

Måns: Det var en jämn och tuff grupp. Ledberg visste vi på förhand att dom var tippade högt, vi var ju tippade att åka ut ur gruppen så vi hade en tuff uppgift, men skulle nog säga Ledberg.

Linus: Vi trodde innan att Sirius skulle vinna sin grupp och gå raka vägen till final med tanke på vilket lag dem har. Men dem måste ha underpresterat och slutade 2:a i sin grupp och gick vidare på FairPlay.

Om vi ser till de fyra matcherna ni genomförde, vilken var den bästa och varför?

Hannes: Vår bästa match tycker jag är mot Genarp i regionssemifianlen, där kommer vi upp i en bra nivå genom hela matchen. Vi skapar mycket lägen och är håller uppe energin under hela matchen.

Måns: Det där är en riktigt bra fråga, vi gjorde några riktigt bra insatser. Men Ledberg i finalen tar nog priset, vi gjorde exakt som vi skulle göra sett till vår matchplan, vi hade ett antal sjuka till matchen så att dänga ledberg med 5-3 i en riktig bra match var nog bäst.

Linus: Semifinalen mot Sirius var riktigt bra, vi spelar kontrollerat hela matchen kombinerat med mycket hets och en jäkla energi från bänken. Innebandygodis så att säga! Finalen mot Borlänge var också bra där vi spelar ut dem och vinner rättvist med 8-0.

 Ni ska nu göra upp om ett SM-guld i Växjö. Vad ser ni att styrkorna i er trupp är som övriga kanske inte har?

Hannes: Vår största styrka i laget är att vi jobbar stenhårt och gör allt för varandra. Vi har även en bra bredd i truppen som gör att vi blir svåra att slå. Vi har också en målvakt som stänger igen kassen när det drar ihop sig!

Måns: Skulle nog säga lagmoralen och kemin i laget, vi kanske inte har dom absolut bästa spelarna som alla snackar om men vi har ett riktigt bra lag, många fina gubbar, bra ”go” på gubbarna.

Linus: Styrkorna vi har som andra lag kanske inte har är väll att vi har en sån bra individuell skicklighet och många spelare som spottar poäng och kliver fram när det behövs.

Vilket lag ser ni som er största utmanare?

Hannes: Falun ser jag som klara favoriter i Växjö, de har ett starkt lag på pappret och många duktiga individuella spelare.

Måns: Tuff fråga alla lag som har kommit till Festen är ju där av en anledning, men skulle nog säga att Falun blir tuffast sätt till spelar materialet och insatser.

Linus: Ingen jätte bra koll på något av de andra lagen faktiskt så får svara oss själva på den frågan. Vi har ett såpass bra lag så det gäller bara att hålla huvudet högt hela tiden så kommer det bra.

Sedan lagen kvalificerade sig har lottningen fastställs och där är det klart att Falun kommer ställas mot Lindås och Jönköping mot Karlstad. 

Foto: Åsa Hemmingberg.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar