JAS-bloggen
Intervjuer

Övertog serieledning trots tight matchande: ”Unga och rätt så vältränade”

Det vankades ett högintressant möte under söndagen när Örebro tog emot Karlstad, gruppens etta, hemma i idrottshuset.

Örebro som bara en timme innan matchstart, hade avslutat en allsvensk match där flera av spelarna dubblade alltså. – Det var inte de bästa förutsättningar inför en seriefinal, att ha en match som slutar en timme innan nästa matchstart. Men vi är fortfarande unga och rätt så vältränade så det blev inte ett så stort problem för oss, säger Anton Jerlström till bloggen.

Örebro och Karlstad har mött varandra flera gånger genom åren, tidigare i HJ17-elit och nu även i JAS senaste säsongerna. – Det är en av de matcherna man ser mest fram emot på säsongen, det brukar vara hög fart och jämna matcher.

Det blev en stillsam förstaperiod där de båda lagen stod för varsitt mål. – Den var lugn, båda lagen kände lite på varandra och tror vi båda lagen var lite rädda att göra misstag tidigt i matchen så tempot var inte super högt. Men vi hade vissa bra lägen i första och tycker att vi skulle ha vunnit den första perioden. Sen i defensiven så låste vi dem helt och de hade väldigt svårt att skapa några bra chanser.

I period två så kunde hemmalaget rycka till en klar 5-2 ledning. – Vi är mer effektiva i de chanser vi får och de som är den största skillnaden från första till andra perioden.

Till sist blev det en 6-4 vinst och de tre poängen gjorde att man övertog serieledningen från just Karlstad. – Det är en otrolig viktig vinst och det vi framförallt ska ta med oss var vårt tålamod i försvarspel samt anfallspel. Nu siktar vi på att vinna resten av de matcher vi har kvar och att gå hela vägen till festen.

Foto: Anna-Karin Lindholm.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar