JAS-bloggen
Intervjuer

Från sjuksängen till segerorganisatör: ”Hade lätt att hitta varandra”

Under helgen var det landslagfokus när våra båda damlandslag befann sig i Uppsala för att spela Finnkampen. 

För U19-damerna så gällde detta som en förberedelse inför vårens VM och Malmös Maja Ekström hade höga förväntningar på helgen. – Att spela tuffa matchen och utvecklas som både spelare och person. Det gäller att ta varje chans man får att spela med dessa tjejerna då alla är grymt duktiga, säger Ekström till bloggen. 

Ekströms förväntningar byttes dock ut mot en helt annan situation och missade det som fokuserades på under träningarna. – Tyvärr missade jag alla träningar då jag blev magsjuk på vägen upp och fick ligga isolerad i 48 timmar så jag har tyvärr inte riktigt koll på det.

Helt förståeligt så fick Ekström se den första matchen från sidan, där det blev förlust med 2-4. – Tycker vi hade vissa delar av matchen och Finland vissa delar men Finland var hetare på att sätta sina lägen. Kan ha varit mycket nervositet i laget då det var första hemmamatchen och mycket folk på läktaren.

Inför match två, vad pratade ni om att förbättra?

-Förbättra bytena, etablera anfallen och ha mer fokus på avsluten.

Inför match två så var Ekström redo och klev då in i en förstafemma med Philippa Blom och Maja Viström framåt. – Tycker att det var riktigt roligt. Vi hade lätt att hitta varandra och fick bra tryck i anfallen då även våra backar hängde med upp.

Match två slutade istället med en storvinst – 7-2 blev det till sist och ett imponerande styrkebesked efter den första förlusten. Ekström själv noterades för 1+2 där deras femma tillsammans stod för fyra mål. – Tyckte vi följde matchplanen bra och hade fullt fokus hela matchen.

Framöver nu väntar ju U19-VM här om ett par månader. Vad kommer krävas för att rå på Finland även där? – Tror Finland kommer vara riktigt taggade för att slå oss nästa match så det gäller att vi håller fullt fokus och vågar spela som vi gjorde sista matchen.

Foto: Per Wiklund.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar