JAS-bloggen
Intervjuer

Poängbehov i derbyt: ”Vi med vårt unga JAS-lag kan slå ur underläge”

Högintressanta veckomatcher väntar och speciellt sett till att nu playoffschemat är klart och lagen kan börja se till eventuella motstånd.

JIK Ungdom har under sina tre senaste matcher förlorat både mot Lerum och Fagerhult/Mullsjö innan man slog Alingsås med 14-5. – Vi är inne i en period med mycket matcher, och slipar på spelet varje dag. Matchen mot Lerum tycker jag vi spelade mycket bra i två perioder och tyvärr är vi inte med i början på tredje perioden och där avgörs matchen.  Matchen mot Fagerhult kommer vi verkligen inte upp i våran nivå och gör en dålig match rakt igenom. Matchen mot Allingsås fick vi igång spelet och det blev en bra boozt för laget då många spelare gjorde poäng och vi studsade tillbaka efter två förluster, säger Simon Hult till bloggen. 

Jönköping innehar nu tredjeplatsen och har tre poäng till Vara/Lidköping, där kombinationslaget dock har två matcher mindre spelade. – Varje match är otroligt viktiga. Vi i laget fokuserar på vårt spel och det vi kan påverka. Matchen på onsdag är otroligt spännande och ett derby är alltid ett derby. Jag har många klasskompisar som spelar i Hovslätt och jag ser framemot drabbningen lagen emellan. 

Det är alltså Hovslätt som väntar på onsdag. Lagen mötte varandra strax innan jul i en framflyttad match där man delade på poängen efter ett 7-7 resultat. – Förra matchen mellan oss var en match som jag tyckte innehöll det mesta. Första perioden vad lite avvaktande och ganska defensiv av båda lagen. Andra perioden höjer Hovslätt tempot och vi släpper in några lätta bollar. Tredjeperioden svänger åt båda hållen. När vi reducerade i matchen svarade Hovslätt snabbt. Men som tur är jobbar vi oss in i tredje och Linus lyckas kvittera i tredje perioden med en snygg styrning. Hovslätt har pressen på sig och vi med vårt unga JAS lag kan slå ur underläge.

Hovslätt som i det första mötet inte nyttjade Leo Olsson och Wille Knuthas vilket man kan göra under morgondagen. – Vi vet att Hovslätt har en stark trupp, oavsett om Leo och Wille är med kommer det bli en tuff match. De har andra spelare som Philip Axelsson, målvakt och även två stark poänggörare som Adam Bäck och Anton Elmqvist som vi får ha koll på.

JIK har ju ett lag i division 1 som gått tungt där stora delar av JAS-laget även återfinns och det har även varit ett par matcher som krockat där man tvingats splittra lagen. – Div 1 är en bra utmaning för vårt unga trupp, och vi utvecklas i varje match. Vi ser det som en bra erfarenhet och vi ta med oss mycket av spelat till JAS serien. Det är som jag sa innan en period med mycket matcher och klart det påverkar oss. Men man får gilla läget och prestera efter förutsättningarna som läggs framför oss.

Vem i ert lag kommer kliva fram om det behövs på onsdag?

– Matchen på onsdag kommer bli otroligt kul att spela, med mycket publik i nya A-hallen. Vi har en bred trupp och många spelare som kan kliva fram på onsdag, kan bli Malcom Blychert, Linus Hallin, Hannes Nyström och inte minst vår målvakt Jesper Wardh, som kommer vara otroligt viktig för i matchen.

Joel Ronnemo och Didrik Svensson blir två viktiga pjäser i onsdagens derby.

Foto: Andreas Joakimsson. 

//Rasmus

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar