JAS-bloggen
Intervjuer

Forna topplaget med mellanår: ”Är med för att lära för framtiden”

I C-gruppen har det tätnat betydligt kring mittenskiktet och även om Skälby/Tillberga tillsammans med Sirius behåller försprånget i toppen så är det flera lag där bakom som fortfarande slåss om platser.

Om vi ser till Västerås så har man denna säsongen haft det tufft och hamnat i ett nedre mittenskikt och även om det är ett ingenmansland så handlar det om att hitta andra motivationsbitar. – Jag försöker alltid bli bättre och det är min motivation, att jag vill bli den bästa jag kan bli och hjälpa laget så mycket det går och utvecklas för senare om något år hjälpa laget att nå play-off, säger unge Felix Enberg till bloggen.

För ett par år sedan var Västerås allt som oftast ett lag som kamperade om slutspelsplatserna och man har under åren fostrat flertalet duktiga spelare. Senaste åren har det gått desto tyngre dock. – Jag skulle se det som en tillfällighet och att VIB snart är tillbaka och krigar om topplaceringarna. Vi är ett ungt lag där merparten består av killar födda 03 och 04 som är med för att lära för framtiden.

Under lördagen så mötte man ett lag man hade bakom sig i tabellen, nämligen Rasbo. – Gameplan är alltid att försöka vinna matchen och spela det spelet som våra coacher lärt oss och vill att vi ska spela, det var ingen speciellt just för denna match.

Även om det var en trög inledning med 0-0 efter period 1, så kunde Västerås i period två gå upp till 1-3. – Att vi blev mer distinkta och gick in i varje duell till 100%, tror att det satt lite i huvudet att vi vann ganska stort matchen vi spelade mot de förra gången så vi behövde få ut det ifrån huvudet.

I period tre så kunde man gå upp till 1-4 i boxplay och ledningen var egentligen aldrig hotad. – Mot Rasbo kändes det ganska kontrollerat men kan inte säga detsamma för andra JAS-matcher då det inte gått lika bra.

Vinst och tre poäng. Vad tar ni med er från matchen?

-Vi tar med oss erfarenheten och lär oss ifrån varje match vårt lag är inte så gammalt så det finns mycket tid att utvecklas för senare säsonger.

Du fick chansen att bära bindeln. Hur agerar man med det ansvaret?

– Att vara en god förebild och leda genom goda exempel. Att peppa och motivera laget genom hela matchen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar