JAS-bloggen
Intervjuer

Tung skalp inför avslutningen: ”Tycker vi har hängt med i matcherna”

En drös med matcher spelades runtom i landet under fredagen där vi finner en något mer oväntad utgång i ett par av dem.

Kalmarsund stod som hemmalag i nybyggare KIFAB Arena och på sina tio första matcher så hade man faktiskt förlorat fler än vunnit. – Jag tycker att vi har hängt med i matcherna men vi har inte fått resultaten med oss, säger Simon Boklund till bloggen.

Även om det är officiellt att lagen i K-gruppen får ytterligare en chans att nå playoff då man spelar ett förkval så är det inget som finns i spelarnas bakhuvuden. – Nej, det har vi inte tagit beaktning till. Vårt mål är att komma så högt som möjligt i tabellen.

Denna fredagen så var det grupptvåan Hovshaga som kom på besök som i sin tur behövde poängen för att nå Växjö i toppen. – Vi visste att Hovshaga var ett bra lag. Planen var att vi skulle sätta försvaret först och satsa på kontringar.

Hemmalaget kunde med stöd av sin hemmapublik gå till pausvila med 2-1 efter den första perioden. – Jag tycker att det var en jämn period men båda lagen gör individuella misstag som det andra laget utnyttjar.

Period två blev desto mer sevärd för åskådarna. Efter totalt sju mål så var ställningen 5-5. – Ja, båda lagen var bra i offensiven och fick utdelning av det. Men vi borde haft ledningen inför tredje perioden.

Avgörandet skulle komma sent i den tredje perioden – Kalmarsund kostade först på sig att bränna ett powerplay i mittskedet innan man med ett par minuter kvar gjorde 6-5 för att sedan även trycka in 7-5. – Jag tycker att vi gör en bra period defensivt och offensivt, då vi tar tag i matchen. Det leder till att vi går ut som det segrande laget.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar