JAS-bloggen
Intervjuer

Fin trend efter uppehållet: ”Väldigt kul att förstöra för lagen där uppe”

I den klart erkänt tuffa F-gruppen så finner vi ett lag lite längre ner i tabellen som under de senaste omgångarna börjar plocka poäng.

Farsta som för ett par år sedan hade en stark 96-97 kull hade inför onsdagens match förlorat med uddamålet mot Linköping för att sedan sen slå Telge/Trosa med hela 3-9. – Sett över hela JAS-serien så tycker jag vi har underpresterat, visst jättetufft motstånd i stort sett hela serien men det är ett antal uddamålsförluster som jag tycker att vi egentligen borde vunnit och ett antal matcher där resultaten sprungit iväg lite. Men senast mot Linköping och Telge är två matcher jag tycker vi har kommit upp i en högre nivå än tidigare och just mot Linköping bevisar vi att vi kan stå upp bra mot ett topplag som Linköping ändå är, så surt att gå ifrån den matchen med noll poäng, säger Farstas William Sako till bloggen.

Under onsdagen var det istället Tullinge som stod för motståndet, gruppens jumbo där Farsta dock klev in utan press enligt dem själv. – Nej det skulle jag inte säga, visst det är en match vi på förhand ska vinna men jag tycker inte att jag kände av just den pressen i laget, stämningen inför matchen var väldigt avslappnad och vi var väldigt taggade på att gå ut och spela hemma på den berömda parketten i borgen.

Det började dock tungt när gästerna vann den första perioden med 0-1. – En katastrofal period faktiskt. Vi kommer inte upp i nivå. Vi styr matchen men vill inte dra upp farten i bollen utan står mest och tycker de är skönt att äga boll och att det går lite långsamt. Sen gör vi ett misstag och då kontrar Tullinge in en boll. Så första perioden är en period vi verkligen inte är nöjda med.

Svängdörrar blev det i period två när målen började trilla in – Farsta vände matchbilden och kunde gå ut till paus inför den tredje med en 5-3 ledning. – Framförallt tycker jag vi drar upp tempot lite och då hänger Tullinge inte riktigt med. Vi skapar mer lägen och kommer framförallt till mer farliga lägen. Vi börjar också spela bollen och det resulterar i att de börjar ta utvisningar, och i powerplay är vi väldigt effektiva.

Sista perioden blir svängig där ni har både 7-4 och till sist 9-5. Känner ni någon oro under den perioden någon gång? – Nej det skulle jag inte säga, från och med andra perioden tycker jag vi har ganska bra kontroll över matchen i det stora hela. Visst vi gör lite misstag och Tullinge utnyttjar de men jag kände aldrig någon oro utan jag tyckte att det kändes stabilt och att vi kontrollerade matchen på ett bra sätt.

Nu har ni visat en fin form de senaste. Vad tror du om fortsättningen och era chanser att fortsätta ta poäng?

– Vi ska såklart fortsätta spela bra och ta poäng, även fast playoff just nu ser tufft ut så siktar vi på att göra allt vi kan för att ge oss själva möjligheten men annars är det ju väldigt kul att förstöra för de andra lagen däruppe och ta lite poäng. Vi kommer iallafall gå för det och sikta på att ta tre poäng i varje match.

Vitklädda Farsta var nära att nå på Linköping efter uppehållet men förlorade med uddamålet. Foto: Ulrika Lindström.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar