JAS-bloggen
Okategoriserade

Rycker i toppen inför slutspurten: ”Inte tro att något är klart än”

Toppmöte i B-gruppen avslutade helgens matchande när två lag slogs om viktiga poäng.

Falun som inför matchen ledde serien just före gästande Sundsvall. – Inför toppmötet så kände jag mig väldigt laddad och såklart var det lite nervöst då tre viktiga poäng stod på spel. Inom laget hade vi ett bra fokus och vi alla var redo att gå in med 100% för att gå ur matchen som segrare, säger Tova Hahn till bloggen.

När lagen möttes tidigare under hösten så var det Falun som kunde vinna med 4-6 på bortaplan. – Första mötet mot Sundsvall som även var våran första JAS match för säsongen slutade  ganska jämnt mot slutet. Jag minns att vi började bra och stod för en 6-2 ledning inför sista perioden då Sundsvall började pressa på för att få in en kvittering och lyckades också sätta dit två mål men vi står emot bra i sista minutrarna och åker hem med tre poäng.

Publiken på plats fick se en målsnål förstaperiod där Falun stod för periodens enda. – Första perioden börjar med att vi tar ledningen ganska tidigt men efter de fortsätter matchen väldigt jämn där båda lagen skapar farliga lägen men jag tycker båda målvakterna håller siffrorna nere.

Rycket skulle komma i den andra perioden – där kunde Falun gå upp till 4-1 där Hahn själv stod för 3-1 målet. – Andra perioden fortsätter jämnt spelmässigt men jag tycker vi skapar vassare målchanser vilket gör att vi lyckas utökar ledningen och de blir det som skiljer oss åt mellan första och andra perioden.

I period tre så kunde Falun kontrollera matchbilden och även om Sundsvall fick chansen i powerplay i fem minuter så var det Falun som vann perioden med 2-1 och matchen med 6-2. – I den sista avgörande perioden får Sundsvall ett PP men de blir lite passiva och våran målvakt Alva Andersson storspelar och gör flera matchavgörande räddningar vilket gör att det bara får in ett mål. Sedan tar Sundsvall timeout och plockar ut målvakten med tre minuter kvar. Det satsade allt och lyckades skapa bra lägen men jag tycker vi försvarar oss bra och lyckades skapa flera kontringar vilket tillslut gav oss två mål varav ett i öppen kasse som blev spiken i kistan. I det stora hela så kunde matchen slutat hur som helst då Sundsvall hade flera farliga lägen med bland annat skott i ribban men jag tycker vi är lite starkare genom hela matchen vilket gör att vi vinner.

Om vi ser till fortsättningen så har ni skaffat er ett bra grepp i toppen. Vad kommer krävas för att behålla det? – Inför de sista fyra matcherna gäller det att behålla samma fokus och inte tro att något är klart än. Fortsätter vi på samma sätt som vi gjort hela säsongen så tror jag att vi kan hålla oss kvar i toppen.

Foto: Ella PaavTOola.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar