JAS-bloggen
Intervjuer

Tar sikte på VM – uttagen till första lägret: ”Kom lite utan förvarning på Instagram”

I onsdags släppte Puskala den 44 man stora truppen till Bosönlägret som äger rum om drygt två veckor.

En av de uttagna är RIG-backen Emrick Wiggur, före detta Ledberg. – Beskedet att vara uttagen var såklart väldigt kul. Kom lite utan förvarning på Instagram så det var kul, säger Wiggur till bloggen.

Tidigare har man haft 34 spelare på dessa läger, men väljer nu alltså att öka med tio spelare för att ge fler chansen. – Att vi är 44 spelare nu ser jag bara som positivt, fler spelare får chansen att utvecklas och då får man även lära känna lite nya lirare. Så som jag förstått det så blir det ett till läger i vår, så det blir ju bara ett extra läger vilket är kul om man lyckas komma med i nästa ”omgång” också.

Det man redan nu tar sikte på är VM 2021 där spelare födda 2002-2003 ska försöka ta Sveriges första guld sedan 94-kullen. Något som är en bit framåt, men redan nu ett mål för många. – Jag personligen tänker väl ganska så mycket på det. Det vore extremt stort och roligt att få spela ett världsmästerskap för sitt land.

Vad har du själv för förväntningar på lägret?

  • Mina förväntningar inför detta läger är att lära känna många nya lirare samt att träffa gamla polare som man annars inte träffar så ofta, ser mest fram emot att det kommer bli grymt kul.

Wiggur och hans RIG har denna säsongen haft det något tuffare sett till fjolåret nu när man tappat en duktig kull med 00:er. – Känslan är okej. Såklart tråkigt att inte ta så mycket poäng i allsvenskan men i många matcher så är vi med väldigt länge i matchen. Spelmässigt så gör vi många bra prestationer som inte riktigt räcker till. Det är en rejäl spridning på spelare runtom i landet där Wiggur har ett par gamla bekanta som han gärna spelar med. – Det skulle vara roligt att lira med mina gamla kompisar ifrån ledberg. Jag, Charlie Engström och Emil Jacobsson har länge känt varandra och spelat tillsammans så det vore grymt kul, men även att lira med övriga som var med i Östgötalaget förra året.

Vad hoppas du själv kunna visa och bidra med?

– Jag hoppas kunna visa upp mina offensiva kvaliteter, komma upp i banan för att slå avgörande passningar samt avsluta. Vill såklart även bidra med glädje och energi.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar