JAS-bloggen
Intervjuer

Delad poäng i toppfight efter uppehållet: ”Började hänga lite med huvudet”

Efter SDF-SM avgjorts och analyserats något så vänder vi nu återigen blickarna mot Juniorallsvenskan.

Det vankades högintressant möte direkt under fredagen när Huddinge begav sig för att möta Täby på bortaplan. – Det var bra snack inför matchen, började redan på senaste träningen, mycket fokus på att vi ska styra matchen och att matchbilden skulle se ut som vi vill, utifrån hur vi spelar, säger Frida Piehl till bloggen.

Under SDF-SM så har Huddinge bland annat saknat Elin Barbus, men även Täby hade flertalet spelare borta. – Vi har inte sett det som något problem att några var borta på SM, snarare tvärtom, jättekul! Vi har mest bara tränat som vanligt och pratat om kommande matcher och vad vi behöver göra för att vara på topp då.

Huddinge fick en fin start när man redan efter period 1 kunde gå upp till en 0-3 ledning. – Precis som vi ville och hade pratat om så styrde vi matchen hela första, vi hade högt tempo, mycket skott och vi jobbade för varandra. Att vi hade bollen största delen av första i samband med våra lägen gjorde att vi gick med en 0-3 ledning in i pausen.

I period två däremot blev det en scenförändring – Täby kunde reducera två gånger om och jämna ut tillställningen. – Vi har inte alls samma spel i andra och vi gör inte som vi bestämt, vi ville fortsätta ha mycket boll och spela som vi gjort i första perioden. Istället går vi ut och slarvar, det är inte samma slit som i första och det kändes inte som att någon var lika taggad på att ha bollen.  Vi låter istället dom ha bollen alldeles för mycket och det leder till deras två mål.

Ett par minuter in i tredje lyckades Huddinge göra 2-4, men trots det kunde Täby på nytt reducera och därefter kvittera och rädda en poäng. – I pausen mellan andra och tredje börjar vi hänga lite med huvudet med tanke på hur andra perioden såg ut och glömmer nog lite att vi fortfarande inte ligger under. Vi gör lite misstag efter vårt 2-4 mål, och Täby får göra 3-4, då stressar vi upp varandra och det blir onödigt nervöst på vår bänk och det är nog en stor anledning till att vi inte stängde igen vid 2-4 men också att vi backade hem och lät dom spela för mycket.

Utöver Täby och Huddinge så finns även serieledande Åkersberga i toppen och det ser ut att bli oerhört tight under de sista matcherna. – Det kommer bli tufft och varje match är extremt viktigt för vår del. Men ingenting är klart än och vi kommer göra allt för att vinna.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar