JAS-bloggen
Intervjuer

Silvermedaljören slog från underläge: ”Ingen som trodde”

Vi börjar så sakteligen avrunda SDF-SM och det gör vi med ett distrikt som till sist föll på målsnöret trots en mycket fin genomförd turnering - Skåne.

Skåne som satte sin trupp drygt 1,5 månad innan turneringens början för att vara optimalt förberedda. – Truppen sattes i slutet av november och sedan dess har vi haft en del träningar och matcher. Vi avslutade med ett träningsläger i mellandagarna där vi spelade två träningsmatcher mot bra lag, säger Emma Heander till bloggen.

I gruppen skulle man möta Småland, Blekinge, Gästrikland samt Västernorrland. – Vi visste att det skulle bli en tuff och jämn grupp med flera bra lag så vi var taggade på roliga matcher!

Den på pappret tuffaste matchen väntade i premiären, då mot Småland vilket man tillslut vann med 0-3. – Vinst mot Småland efter en jämn match där vi med mycket bra försvar och målvaktsspel lyckades hålla tätt.

Man följde upp det med att slå både Blekinge och Gästrikland och visade upp ett stabilt försvarsspel. – Vi hade stort självförtroende efter tre raka vinster, men visste samtidigt att den svåraste matchen väntade så det var bara att ladda om.

Dock kom det kanske en något oväntad förlust i den fjärde matchen när man åkte på en torsk mot Västernorrland. – I sista gruppspelsmatchen mötte vi ett fysiskt lag och vi hade svårt att komma till bra lägen, dessutom saknade vi den disciplin i försvaret som vi haft tidigare matcher. Det blev nervösa slutminuter innan det var klart att vi gick till slutspel.

Slutspelsplatsen var det dock ingen tvekan om och i kvartsfinalen mötte man Värmland där man till sist vann med 3-1. – Kvartsfinalen var en jämn match med mycket bollinnehav för båda lagen men vi satte våra lägen och kunde vinna matchen.

I semifinalen när man mötte Västerbotten, så blev det än större siffror – hela 6-1 vittnade om en imponerande genomförd match mot ett distrikt som bland annat har ett par spelare från RIG. – I semin kändes det som att allt bara flöt på och bollarna trillade in. Vi gör en riktigt bra match och det var roligt att spela.

I finalen väntade som bekant Stockholm där Skåne kunde gå in som en klar underdog. – Stockholm fick helt klart bära favoritskapet efter att ha vunnit förra året så vi var nog lite underdogs inför finalen.

Det blev till sist ett silver då Stockholm kunde gå upp till en 2-0 ledning innan Skåne i matchens sista skede fick in en reducering som aldrig räckte. – Jag tror att alla var lite nervösa inför finalen och vi lyckades inte få upp aggressiviteten vilket gjorde att vi lät dem få två mål. Alla kämpade stenhårt i 45 min men det var inte vår match helt enkelt.

Ett silver och en plats i All Star för din del. Kan man ändå ett par dagar efter vara nöjd trots att man missade guldet?

– Det var såklart riktigt surt att förlora finalen när vi var så nära men jag är ändå nöjd över silver och jättestolt över hela laget. Det var nog ingen som trodde att Skåne skulle gå och ta ett SM-silver!

F.O.D Photo.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar