JAS-bloggen
Intervjuer

Guldet nära att försvinna i gruppspelet: ”Vi fick en dusch i första matchen”

Det blev till sist ett efterlängtat guld för Småland under gårdagen när finalerna i SDF-SM avgjordes uppe i Gävle för andra året i rad.

Det började dock tungt för Småland som i sin första match åkte på stukat självförtroende med en gång. – Vi hade en bra känsla inför turneringen tills vi fick en dusch av Skåne i första matchen, säger Gabriel Erol till bloggen.

Utöver Skåne så hade man även Blekinge, Västernorrland och Gästrikland i gruppen i en femlagsgrupp. – Vi visste att Skåne och Västernorrland var duktiga och att det skulle bli oerhört tufft mot dem. Mer än så visste vi inte.

Efter den inledande förlusten mot Skåne så blev det även en tight match mot Gästrikland, där det till sist blev en uddamålsvinst. – Vi hade det enorm tufft i början där inget klaffade så bra. Men att det blev en vinst första dagen blev väldigt viktigt.

Man följde upp dag två med att slå Blekinge för att sedan kryssa mot Västernorrland. Då man var fem lag så var det Småland som stod över sista rundan där man faktiskt kunde åkt ut. Det räckte för Västernorrland att ta ett poäng mot Skåne, där Skåne dock vann med 5-1. – Ja sista omgången var riktigt nervös. Jag var den ända på plats och såg Skåne ta hem den matchen.

Det blev en andraplats i gruppen vilket gjorde att man mötte Södermanland i kvarten, ett klart favorittippat distrikt som det hade pratats om mycket på förhand. – Vi ville bara gå in och köra. Vi visste att de hade ett favoritskap som gav en rätt hög press på dem. Vi ville tömma oss på energi och inte ångra någonting efter matchen, sen om den skulle sluta till våran fördel eller till deras va upp till de.

Matchen gick tillslut till straffar där Småland var säkerheten själv i sina straffar där man gång på gång visade upp kvalité. – Vi hade kyliga spelare som hade bestämt sig för att ta sig vidare.

I semifinalen ställdes man mot Stockholm, ett distrikt som lyckades vända sent och slå Dalarna i sin kvart. Småland gick upp till 0-3 i period två och satte sig själva i en bra sits. – Jag själv tycker inte att Stockholm kommer åt oss. Vi hade perioder i matchen där vi spelar ut dem helt och hållet och är mycket effektivare.

Vinst med 1-4 till sist, vad tog ni med er in till finalen?

  • Att vi kan spela innebandy på en hög nivå.

I finalen så hamnade man dock i dubbla underlägen. Först 0-2 och när man sedan hade reducerat och kvitterat så kunde Östergötland på nytt gå upp i ledning innan man hittade en kvittering. – Man hinner inte få några nerver. Man får gå in och bara köra. Det sista vi ville var att torska finalen.

På nytt gick matchen till straffar och väl där visade Småland på nytt att man bemästrar det avgörande och kunde efter stor dramatik säkra guldet. – Vi är en fruktansvärt stark grupp som trivs ihop. Alla accepterar sina roller i laget och alla är med och bidrar. Samt fyra riktigt bra tränare.

Är det någon i laget som du tycker förtjänar extra beröm efter en sån här turnering?

– Eric Gustafsson i målet och Hannes Nyström var oerhört ledande!

Foto: Adam Troy.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar