JAS-bloggen
Listor

10 spelare att spana in under SDF-SM: ”Kandidat till förstaplatsen på talanglistan”

Två dagar kvar till SDF-SM:s början och vi har listat 10 intressanta spelare som lär leverera för sitt distrikt.

Melker Hemmingberg, Östergötland – Om Östergötland hade fått använda underåriga hade han spelat förra året och kanske även säsongen innan det. Ruggig avslutare, framförallt dragskottet och kommer överlag till mycket avslut. Lär sedan flytten till Falun utvecklat ännu fler egenskaper och kommer vara en tongivande spelare. Stekhet kandidat till förstaplatsen på talanglistan.

Saga Emtell, Stockholm – Tippas att kunna vinna poängligan och det klart förståeligt. 20 poäng i allsvenskan imponerar och en hel del även i JAS. Fysiskt stark, bra avslutare och fin teknik. Nyttjas i många spelformer och är även en klart godkänd defensiv spelare vilket kan vara sällsynt.

Hannes Nyström, Småland – Lillebror Nyström som säkerligen kan göra debut i SSL redan i slutet på denna säsongen om det skulle vara så. Är en centertyp och har nyttjats där, men har även spelat en del back på sista med gott resultat. Spelsinne, känsla med boll, bra avslut och ett ständigt hot. Oavsett position så blir han tongivande och lär återfinnas högt upp i tabellen.

Ida Andersson-Weidenberg, Uppland – En av huvudfigurerna bakom Björklinges senaste framgångar. Förra året var man ett oerhört målglatt lag och egentligen är man som bäst nästkommande säsong. En tempostark spelare med bra fart. En bra avslutare och lär vara oerhört viktigt i lagets offensiva bitar.

Lukas Bemström, Södermanland – Om han matchas med Theorin så kan vi ha SDF-SM bästa backpar. Tog precis som många andra, klivet till Falun för att utvecklas och även om rollen kanske inte är lika stor där så lär han bli klart viktig under åren. Rightad back med ett grymt avslut och ett ruskigt bra spelsinne. Har offensiven som sin styrka och är svår att inte imponeras av.

Emma Heander, Skåne – Kanske fått stå lite i skuggan av Minna Karlsson i Lunds sanslösa framfart, men är oerhört vass. En smart och mogen spelare vilket gör att hon fått chansen i Allsvenskan redan i år. Kan både göra mål och assist och lyfter sin omgivning.

Emil Matsson, Stockholm – Kommer troligtsvis nyttjas som center med sitt starka tvåvägsspel. Duktig både i att etablera spel, men även i det defensiva spelet till att vinna boll och täcka ytor.

Thea Löfborg, Halland – Blir alltså spel i Halland då hon spenderade sista året i Warberg innan RIG. Ska bära bindeln och kommer vara inblandad i det mesta offensivt. Rightad spelare med bra teknik, ett välutvecklat spelsinne och ett bra avslut. Ständigt målfarlig och kommer till bra ytor.

Malte Eriksson, Örebro – En centerpjäs med spelsinnet som sin största styrka. Varken överdrivet snabb eller stark i alla moment, men smart och kan med små rörelser skapa sig yta att göra saker med bollen. Den som kommer behöva leverera på högsta nivå om Örebro ska vinna matcher.

Amanda Gottebo, Värmland – Även om Skoghall gått trögt i SSL så har den här spelaren visat upp sig direkt och fått förtroende. Målskytt i hög utsträckning och kombinerar det med fart, avighet och spelsinne.

Bubblare: Samuel Dahlberg Demir, Östergötland, Hanna Björndahl, Uppland, Gabriel Erol, Småland, Cajsa Alm, Västerbotten, Isak Forsberg, Uppland, Maja Lindsjöö, Västerbotten, Ahmad Aldeeb, Södermanland, Axina Pettersson, Västsvenska, Emil Björkman, Stockholm, Hanna Modigh, Stockholm, Sebastian Theorin, Södermanland, Thea Lindén, Småland, Axel Falebrant, Östergötland, Adrian Söderberg, Västsvenska//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar