JAS-bloggen
Intervjuer

Revansch behövs efter fjolårets fiasko: ”Pratar bara om det som kommer”

Tre dagar kvar till SDF-SM drar igång när spelare födda 2003, samt 2004 för vissa distrikt, ska göra upp om medaljerna i Gävle som arrangerar för andra året i rad.

Västsvenska (Göteborg och Bohuslän-Dal) är ett distrikt som oftast förväntas återfinnas högt med tanke på det urvalet man har i distriktet. – Känslan är väldigt bra skulle jag säga. Vi har bra träningar och en bra träningshelg i ryggen. Gruppen har kommit ihop bra tycker jag vilket är väldigt viktigt om man skall kunna gå långt, säger Simon Lindén till bloggen.

Man har inför hunnit spela träningsmatcher mot både Skåne och Halland där utgången blev dubbla förluster, samt att man nu senast mötte Västsvenska P02. – Vi har inte haft resultaten med oss alls i träningsmatcherna. Jag tycker ändå att vi har delar i alla matcher som vi gör väldigt bra. Vi hade ett bra genrep i söndags mot Västsvenskas P02 lag där vi har fina tendenser i spelet med och utan boll. För varje träningsmatch som har gått så har vi spelat bättre och bättre och tror även vi kommer göra det i SM.

Förra året mönstrade Västsvenska en oerhört stark 02-kull där en stor stomme kom från FBC Lerum, ett lag som sedan vann ett USM-guld under våren (FBC Aspen). Trots det så blev det respass redan i kvarten i SDF-SM, vilket av många benämndes som ett fiasko. – Man hade koll förra året och såg att dom åkte ut tidigt tyvärr. Det var 02- kullen och vi är en helt ny kull som kommer och vi har inte pratat något om vad som hänt utan bara det som kommer och det vi kan påverka. Vi känner ingen press utifrån, vi åker upp till Gävle med ett lag som ska göra allt för att vi ska kunna gå så långt som möjligt.

I sin grupp kommer man möta Västerbotten, Västergötland, Dalarna samt Jämtland/Härjedalen vilket får ses som en klart överkomlig grupp. – Jag har ingen vidare koll på hur bra dom olika distrikten är alls egentligen. Har ingen koll hur vi står oss mot andra distrikt på pappret. Väldigt svårt att säga mer än att alla spelare som kommer vara på SM är väldigt duktiga och dom är där av en anledning så alla matcher kommer förmodligen bli väldigt jämna.

Ser du något annat distrikt som kan gå långt?

-Jag har inte speciellt bra koll på något distrikt men jag har hört att Södermanland ska ha en bra årskull.

Truppen har en spridning på spelare från Göteborg, Floda, Lerum, Lindome, Zenith, Lindås och Kungälv bland annat där Lindén lyfter en backkollega som kan bli ”upptäckt”. – Joel Ryberg skulle jag säga. Han är spelare som jag tror kommer vara väldigt avgörande för oss både på och utanför planen.

Vad i ert spel tror du kommer göra att ni går långt?

– Vi har en bred trupp som lägger ner mycket slit för varandra. Vi har en bra sammanhållning i laget och så har vi två väldigt duktiga målvakter och på det sättet tar vi oss långt.

Foto: Patrik Nyman.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar