JAS-bloggen
Intervjuer

Favoriten redo att svara upp på pressen: ”Tror absolut att vi kan nå ända dit”

Bara ett par dagar kvar till SDF-SM så tar vi tempen på ett favorittippat distrikt som går för ett guld på nytt.

Det är Stockholm på flicksidan som senaste tog ett övertygande guld med sina 02:er. Det är alltså dags för 03:erna att göra intåg och försöka upprepa bedriften. – Jag ser mycket framemot denna resa, de har vart ett mål jag haft i flera år och det känns fantastiskt att få representera ett av Sveriges bästa distrikt. Förväntningarna är ändå höga och är glad att jag får göra det med en sån fantastisk grupp, säger Elin Barbus till bloggen.

Att representera Stockholm medför alltid en viss press, man är ett stort distrikt med många licensierade spelare och går alltid för guldet. – Absolut att det finns en press på att försvara guldet och det är vårt mål. Men vi kommer åka dit och bara fokusera på vad vi gör och hur vi gör det istället för att lägga fokus på guldet! Sen har vi som lag satt upp det som mål men det är viktigare att fokusera på matcherna först.

Sedan en tid tillbaka är truppen spikad och man har haft flertalet veckor för att förbereda sig inför SM. – Vi är väl förberedda skulle jag säga. Vi har satt upp tydliga mål med denna resa och alla vill åt samma håll. Det finns nog inget lag som har haft så mycket träningsmatcher som vi. Vi har spelat mot bra motstånd där det gått fruktansvärt bra. 5-5 mot TT Dam som leder Damettan i Stockholm, 5-3 mot Vendelsö dam bland annat. Vi har även haft aktiviteter för att få ihop oss som lag vilket vi absolut har lyckats med!

Truppen består av spelare från flertalet olika klubbar, men det finns spelare som redan nu har erfarenhet av spel från Allsvenskan bland annat. – Vi åker till Gävle med en otroligt stark trupp där vi inte bara har en spelare att förlita oss på utan vi har ett helt lag. Laget är en bra mix med lite av varje där varje spelare bidrar med sitt bästa ”jag”. Vi möter ju de bästa spelarna från varje distrikt så tror absolut att vi får bra, men framförallt roligt motstånd.

Om vi ser till SDF-SM i övrigt, vilka distrikt tror du kan utmana i slutändan?
– Tror absolut att vi kan nå ända dit så Stockholm. Har hört rykten om att Halland ska vara starka i år. Västerbotten och Västsvenska lär också ligga där uppe i toppen.

Er egen trupp, hur skulle du beskriva den och dess kvalitéer?
– Först och främst är vi ett gäng som har väldigt kul tillsammans vilket jag tycker är viktigast. Jag är otroligt stolt att få representera ett sådant gäng som är så proffsiga i sitt sätt att vara på planen samtidigt som det finns en ödmjukhet i laget. Vi har en otrolig acceptans i vårt lag där vi ser varandra vilket även det är otroligt viktigt. Skulle beskriva Stockholm i år som ett ödmjukt lag fullt av energi. Vi har höga kvalitéer i vårt lag på varje spelare och vi som lag är otroligt bra både defensivt och offensivt. Vi har ett spelsystem som sitter och med det kommer även en trygghet i de vi gör och tillit till varandra.

Vem i laget tror du kan kliva fram och visa sig vara en viktig spelare?
– Som jag sa så är hela vårt lag grymt bra på de vi gör. Saga Emtell är tippad att vinna poängligan och hon har haft en grym säsong hittills i allsvenskan så henne bör man se upp för! Även Emelie Eriksson och Hanna Englund som har ett grymt skott båda två.

Foto: FOD Sport Foto.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar